Tort cu alune şi ghimbir

Printeaza

Tort cu alune şi ghimbir din: oua, alune de padure, biscuiti de ovaz, faina, zahar praf, zahar vanilat, lamaie, ghimbir, gem de coacaze, cognac, ghimbir, ciocolata de menaj si gem de caise.

Ingrediente:

blat:

  • 10 oua
  • 300 g alune de padure neprajite
  • 50 g pesmet din biscuiti de ovaz
  • 1 lingura faina
  • 300 g zahar praf
  • 2 lingurite zahar vanilat
  • 1 lamaie
  • 1 lingura ghimbir ras fin
  • unt si faina pentru tapetat tava

crema:

  • 500 g gem de coacaze
  • 4 linguri cognac
  • 1 lingura ghimbir ras

ornare:

  • 500 g ciocolata neagra de menaj
  • 150 g gem de caise
  • 4 linguri cognac

 

Mod de preparare:

Amestecaţi gălbenuşurile cu zahărul, zahărul vanilat până când obţineţi o compoziţie albicioasă, spumoasă.

Adăugaţi treptat zeama şi coaja rasă de lămâie.

Puneţi apoi, pe rând, alunele prăjite, curăţate de pieliţele maronii şi măcinate fin, ghimbirul, făina, pesmetul şi amestecaţi bine ingredientele. Când compoziţia este omogenă, adăugaţi albuşurile bătute spumă.

Amestecaţi prin răsturnare de câteva ori şi turnaţi compoziţia într-o tavă rotundă cu diametrul de 25cm, unsă cu unt şi tapetată cu făină. Coaceti blatul la foc potrivit, apoi lăsaţi-l la răcit şi tăiaţi-l în trei foi, pe orizontală.

Pentru cremă, puneţi gemul într-un vas la foc potrivit. Adăugaţi cognacul şi ghimbirul şi fierbeţi ingredientele până când amestecul se fluidizează, fără să se îngroaşe prea tare.

Ungeţi foile cu această cremă. Fiind o cremă subţire, ea are şi rolul de a însiropa foile de blat.

Pentru ornare, topiţi 100g ciocolată, împreună cu cognacul şi fierbeţi ingredientele 2-3 minute, până când se obţine un amestec mai tare. Turnaţi acest amestec peste blatul de tort şi înttindeţi-l deasupra cu un cuţit.

Când ciocolata s-a întărit, ungeţi mijlocul tortului cu gem de caise şi peste acesta aşezaţi “aşchii” de ciocolată pe care preparati-le astfel: ţineţi 400g ciocolată la frigider 2 ore înainte de folosire, apoi cu o spatulă metalică sau cu lama unui cuţit care taie bine radeţi bucata de ciocolată apăsând-o uşor, pentru a obţine “aşchii” cât mai mari.

Tort cu alune şi ghimbir

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.