Tort Alvita
PrinteazaO reteta de tort Alvita din: albusuri, zahar, miere, esenta de vanilie, foi de napolitana si nuci.
- 8 albuşuri
- 8 linguri de zahăr
- 2 linguri de miere călduţă
- 1 esenţă de vanilie
- 2 foi de napolitană din comerţ
- 60 de nuci tocate
Mod de preparare:
Bateti spumă albuşurile cu zahărul şi le amesteci cu 2 linguri de miere călduţă şi esenţa de vanilie. Pui apoi vasul pe abur şi amesteci până se îngroaşă tare compoziţia.
Dai deoparte spuma şi amesteci rapid cu miezul de la 60 de nuci tocate.
Intr-o formă rotundă,pui pe fundul acesteia şi pe lateral hârtie de pergament şi aşezi o foaie de napolitană, tăiată după modelul formei.
Apoi torni crema de albuş şi, deasupra, aşezi o altă foaie de napolitană. Dai tortul la rece şi îl serveşti după 1-2 zile. Este delicios!
Tort Alvita
Pofta buna!