Tort Amaretto cu spuma alba
PrinteazaTort Amaretto cu spuma alba din: oua, unt, zahar, scortisoara, coaja de lamaie, ciocolata amaruie, faina, lichior de migdale, zahar vanilat, frisca, ciocolata, drajeuri de ciocolata.
blat:
- 6 oua
- 130 g unt
- 180 g zahar
- scortisoara
- coaja de lamaie rasa
- 130 g ciocolata amaruie
- 175 g faina
crema si ornat:
- 40 ml lichior de migdale (amaretto)
- 2 lingui zahar pudra
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 l frisca
- 50 g ciocolata
- drajeuri de ciocolata
Mod de preparare:
Se unge fundul unei forme de tort. Se încinge cuptorul la 180 °C. Se separă ouăle. Se bate untul moale cu 100 g zahăr, un praf de sare, scorţişoară şi coajă de lămâie; se înglobează pe rând gălbenuşurile, apoi ciocolata topită, făina şi albuşurile bătute cu restul de zahăr. Se coace 45 min.
Se scoate din cuptor, se răstoarnă. După 3 ore, se taie pe două niveluri. Se prepară crema: se bate frisca cu zahăr pudră, zahăr vanilat şi lichior de migdale.
Se asamblează tortul pe un platou şi se glazurează cu ciocolată topită. Se ornează cu drajeuri de ciocolată.
Tort Amaretto cu spuma alba
Pofta buna!