Tort cu ananas, ciocolata si fondant
PrinteazaTort cu ananas, ciocolata si fondant din: oua, zahar, faina, esenta de vanilie, apa, lapte, zahăr vanilat, cacao, margarina, compot de ananas, gem, bezele moi, ciocolata de menaj.
Ingrediente:
- 5 ouă
- 5 linguri zahăr
- 5 linguri faină
- 1 esenţă de vanilie
Pentru cremă:
- 200 g zahăr
- 4 linguri apă
- 500 ml lapte
- 5 linguri faină
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 2 linguri cacao
- 1/2 pachet margarina
- 1 cutie compot de anans
- 4 linguri de gem
Pentru fondant:
- 3 pungi de bezele moi
- 250 g zahăr
- 50 g ciocolata de menaj
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă, adaugi zahărul treptat şi baţi până se topeşte. Pui gălbenuşurile rând pe rând, esenţa de vanilie şi făina.
Torni compoziţia în forma de tort unsă şi tapetată (forma mică) şi o introduci la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.
Separat, adaugi faina în 250 ml lapte rece şi amesteci pentru a nu se face cocoloaşe.
Pui restul de lapte la fiert împreună cu zahărul vanilat. După ce a fiert, îl adaugi peste cealaltă compoziţie de lapte rece.
Caramelizezi zahărul cu patru linguri de apă la foc mic şi torni amestecul de lapte peste el.
Amesteci continuu până se îngroaşă, adaugi cacaua, iei de pe foc şi încorporezi margarina.
Tai blatul răcit în trei şi însiropezi cu zeamă de compot. Aşezi primul blat, adaugi un strat de cremă şi bucăţi de ananas tocate mărunt, pui blat, cremă, ananas şi la hnal blat.
Aşezi pe baie de aburi bucăţelele de bezele împreună cu apa şi amesteci până se topesc şi se transformă într- o pastă.
Iei cratiţa de pe aburi, adaugi 125 g zahăr pudră şi amesteci până încorporezi tot zahărul.
Răstorni pasta pe o planşetă acoperită cu restul de zahăr si frămânţi până aceasta devine moale şi uşor de modelat.
Intinzi o foaie subţire cu sucitorul şi îmbraci cu ea tortul uns în prealabil cu gemul încălzit pentru a se lipi bine.
Il dai la rece şi îl ornezi după dorinţă cu ciocolată topită.
Tort cu ananas, ciocolata si fondant
Pofta buna!