Tort cu ananas, ciocolata si fondant

Printeaza

Tort cu ananas, ciocolata si fondant din: oua, zahar, faina, esenta de vanilie, apa, lapte, zahăr vanilat, cacao, margarina, compot de ananas, gem, bezele moi, ciocolata de menaj.

 

Ingrediente:

  • 5 ouă
  • 5 linguri zahăr
  • 5 linguri faină
  • 1 esenţă de vanilie

Pentru cremă:

  • 200 g zahăr
  • 4 linguri apă
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri faină
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 pachet margarina
  • 1 cutie compot de anans
  • 4 linguri de gem

Pentru fondant:

  • 3 pungi de bezele moi
  • 250 g zahăr
  • 50 g ciocolata de menaj

 

Mod de preparare:

Baţi albuşurile spumă, adaugi zahărul treptat şi baţi până se topeşte. Pui gălbenuşurile rând pe rând, esenţa de va­nilie şi făina.

Torni compo­ziţia în forma de tort un­să şi tapetată (forma mi­că) şi o introduci la cup­tor pentru aproximativ 40 de minute.

Separat, adaugi fa­ina în 250 ml lapte rece şi amesteci pentru a nu se face cocoloaşe.

Pui re­stul de lapte la fiert împreună cu zahărul vanilat. După ce a fiert, îl adaugi peste cealaltă compoziţie de lapte rece.

Caramelizezi zahărul cu patru linguri de apă la foc mic şi torni amestecul de lapte peste el.

Amesteci continuu până se îngroaşă, adaugi cacaua, iei de pe foc şi încorporezi mar­garina.

Tai blatul răcit în trei şi însiropezi cu zeamă de compot. Aşezi pri­mul blat, adaugi un strat de cremă şi bucăţi de ananas tocate mărunt, pui blat, cremă, ananas şi la hnal blat.

Aşezi pe baie de aburi bucăţelele de bezele împreună cu apa şi amesteci până se topesc şi se transformă într- o pastă.

Iei cratiţa de pe aburi, adaugi 125 g zahăr pudră şi amesteci până încorporezi tot zahărul.

Răstorni pasta pe o planşetă acoperită cu restul de zahăr si frămânţi până aceasta devine moa­le şi uşor de modelat.

Intinzi o foa­ie subţire cu sucitorul şi îmbraci cu ea tortul uns în prealabil cu gemul încălzit pentru a se lipi bine.

Il dai la rece şi îl ornezi după dorinţă cu ciocolată topită.

 

Tort cu ananas, ciocolata si fondant

Tort_cu_ananas_ciocolata_si_fondant

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.