Greta Garbo Cake – Rețetă de Tort cu Ciocolată și Cafea din: faina de grau, cacao, praf de copt, soda de copt, sare, zahar brun, unt nesarat, oua, cafea, lapte, ciocolata neagra, smantana. Inspirată de eleganța și rafinamentul iconicului star de film Greta Garbo, această rețetă de tort cu ciocolată și cafea este un omagiu […]
Tort cu ananas, cirese si nuca
PrinteazaTort cu ananas, cirese si nuca din: ananas feliat, făină, zahar, apa minerala, ulei de floarea-soarelui, zahăr vanilat, praf de copt, nucă, cireşe confiate, sare.
- 1 cutie cu ananas feliat
- 3 căni cu făină
- 2 căni cu zahăr + 200 g
- 2 căni cu apă minerală
- 3/4 cană cu ulei de floarea-soarelui
- 3 pliculeţe cu zahăr vanilat
- 1 1/2 plicuri cu praf de copt
- 100 g nucă zdrobită
- 50 g cireşe confiate
- sare
Mod de preparare:
Amestecă două căni de zahăr cu uleiul şi zahărul vanilat, apoi toarnă apa minerală.
Incorporează făina amestecată cu praful de copt şi un vârf de cuţit de sare.
Trage în tigaie nuca zdrobită, fără s-o arzi. Caramelizează zahărul rămas într-o formă rotundă de copt, presară nucă şi lasă la răcit.
Aşază deasupra felii de ananas, pune în mijloc o cireaşă confiată şi toarnă compoziţia de pandişpan.
Dă la cuptor 35-45 de minute.
Lasă să se răcorească şi abia apoi răstoarnă pe un platou tortul cu ananas şi nucă.
Tort cu ananas, cirese si nuca
Pofta buna!
poate iti place si:
Greta Garbo Cake – Rețetă de Tort cu Ciocolată și Cafea
Tort Aerat de Ciocolata – Reteta Pandispan
Tort Aerat de Ciocolata – Reteta Pandispan din: oua, zahar, faina, cacao, praf de copt, ciocolata neagra, frisca, extract de vanilie. Pandispanul, sau blatul aerat, este un desert clasic cu origini in bucataria europeana. Aceasta varianta de Tort Aerat de Ciocolata adauga un twist delicios prin incorporarea ciocolatei. El a devenit popular in Europa in […]
Pofta buna!