Tort cu branza si ananas din: faina, unt, zahar, oua, lapte, branza, budinca, oua, ananas. Ingrediente: Pentru aluat: 300 g făină 150 g unt 50 g zahăr pudră 2 ouă 4 linguri lapte Pentru umplutură: 500 g brânză de vaci 150 g zahăr pudră 1 pachet zahăr vanilat 1 pachet budincă de vanilie 3 ouă […]
Tort cu ananas, iaurt si blat de biscuit
PrinteazaO reteta de tort cu ananas, ou sare, faina, smantana fermentata, iaurt slab, foite de gelatina, frisca si bucati de ananas.
Poate te intereseaza si:
- Tort racoritor cu nuci, iaurt si piure de caise
- Tort cu pere glasate si crema de iaurt
- Tort tiramisu cu afine
- Tort cu rom, ciocolata si frisca
- Tort cu capsuni, vanilie si cocolata alba
- 1 ou
- sare 40 g zahăr
- 40 g făină
Umplutură:
- 200 g smântână fermentată
- 500 g iaurt slab (grăsime 1,5%)
- 160 g zahăr
- 10 foiţe de gelatină
- 200 ml frişcă
- 300 g bucăţi de anans
Mod de preparare:
Incingeţi cuptorul la 180°C. Separaţi oul. Bateţi albuşul spumă, împreună cu sarea.
Bateţi gălbenuşul cu zahărul, apoi încorporaţi albuşul spumă şi făina.
Tapetaţi cu hârtie pentru copt o formă de sufleu (0, 26 cm), turnaţi 1/3 din amestecul pregătit mai înainte, apoi coaceţi-l circa 5 minute.
Scoateţi-l din cuptor şi lăsaţi-l să se răcească. Din cantitatea rămasă, coaceţi încă 2 astfel de blaturi.
Amestecaţi smântână, iaurtul şi zahărul. înmuiaţi gelatina, dizolvaţi-o şi încorporaţi-o în cremă.
Bateţi frişca, şi, de asemenea, încorporaţi-o.
Scurgeţi bucăţile de ananas, tăiaţi-le mărunt şi încorporaţi-le în cremă.
Inchideţi un blat într-un inel de tort, întindeţi jumătate din cantitatea de cremă, aşezaţi al doilea blat, apoi restul cremei, iar la final, al treilea blat.
Lăsaţi tortul 4 ore la rece şi ornaţi-l după cum doriţi.
Tort cu ananas, iaurt si blat de biscuit
Poftă bună!
Poate te intereseaza si:
Tort diplomat cu ananas si kiwi
Tort diplomat cu ananas si kiwi din: zahar, lapte, oua, frisca, gelatina, ananas, kiwi, struguri. Ingrediente: 1 cană cu zahăr 1 cană cu lapte 6 ouă 1 l frişca lichidă 6-8 pliculeţe cu zahăr vanilat 50 g gelatină 1 cutie cu ananas Pentru decor: 200 ml frişcă lichidă 1 portocală 1 kiwi câteva boabe de […]
Tort raw vegan cu ananas
Tort raw vegan cu ananas din: migdale, curmale, afine, caju, ananas, vanilie, miere, ulei de cocos. Ingrediente: Blat: 100 g migdale hidratate 100 g curmale uscate fără sâmburi 30 g afine Crema: 200 g caju hidratat 200 g ananas 1 păstaie vanilie 50 g ulei de cocos topit la bain mărie 90 g miere 1 vârf […]
Tort cu ananas si piscoturi
Tort cu ananas si piscoturi din: zahar, lapte, compot de ananas, stafide, piscoturi, frisca. Ingrediente: 250 g zahăr 1 l lapte 1 compot de ananas tăiat cubuleţe 1 ceaşcă de stafide 1 pachet de pişcoturi 1 kg frişcă Mod de preparare: Amesteci bine gălbenuşurile cu 2 pahare cu lapte şi cu 250 g zahăr. […]
Pofta buna!