Tort cu ananas
PrinteazaO reteta delicioasa de tort cu ananas din: unt, cacao, lapte, zahar, oua, faina, praf de copt, esenta de vanilie, sare, crema de branza, zahar pudra si ananas.
- 250 g unt
- 50 g cacao
- 1/2 cana cu lapte
- 300 g zahar + 2 linguri
- 4 oua
- 200 g faina
- 1 pliculet cu praf de copt
- esenta de vanilie/rom
- sare
pentru glazura:
- 250 g crema de branza
- 100 g zahar pudra
- esenta de vanilie
pentru decor:
- 1 cutie cu ananas
Mod de preparare:
Pentru blat, pune pe foc untul, cacaua, laptele şi zahărul. Lasă să dea într-un clocot, opreşte 3/4 de cană din compoziţie, iar restul pune-l la răcit. Adaugă, pe rând, gălbenuşurile, praful de copt amestecat cu făina cernută şi albuşurile bătute cu cele două linguri cu zahăr şi un praf de sare.
Picură esenţă după gust (vanilie ori rom) şi răstoarnă compoziţia într-o formă de copt tapetată cu hârtie. Dă la cuptorul încins pentru 25-35 de minute. Taie în felii cât este fierbinte şi toarnă deasupra sosul oprit.
Pentru glazură, amestecă vanilia, zahărul pudră şi crema de brânză fină (scursă eventual de zer). Răstoarnă peste feliile de tort glazurate şi răcite între timp.
Decorează din belşug cu bucăţi de ananas din compot scurse de zeamă. Dă la rece pentru o oră.
Tort cu ananas
Pofta buna!