Tort cu ananas

Printeaza

O reteta delicioasa de tort cu ananas din: unt, cacao, lapte, zahar, oua, faina, praf de copt, esenta de vanilie, sare, crema de branza, zahar pudra si ananas.

Ingrediente:Tort cu ananas

  • 250 g unt
  • 50 g cacao
  • 1/2 cana cu lapte
  • 300 g zahar + 2 linguri
  • 4 oua
  • 200 g faina
  • 1 pliculet cu praf de copt
  • esenta de vanilie/rom
  • sare

pentru glazura:

  • 250 g crema de branza
  • 100 g zahar pudra
  • esenta de vanilie

pentru decor:

  • 1 cutie cu ananas

 

Mod de preparare:

Pentru blat, pune pe foc untul, cacaua, laptele şi zahă­rul. Lasă să dea într-un clocot, opreşte 3/4 de cană din compo­ziţie, iar restul pune-l la răcit. Adaugă, pe rând, gălbenuşurile, praful de copt amestecat cu făina cernută şi albuşurile bătute cu cele două linguri cu zahăr şi un praf de sare.

Picură esenţă după gust (vanilie ori rom) şi răstoarnă compoziţia într-o formă de copt tapetată cu hârtie. Dă la cuptorul încins pentru 25-35 de minute. Taie în felii cât este fierbinte şi toarnă deasupra sosul oprit.

Pentru glazură, amestecă vanilia, zahărul pudră şi crema de brânză fină (scursă eventual de zer). Răstoarnă peste feliile de tort glazurate şi răcite între timp.

Decorează din belşug cu bucăţi de ananas din com­pot scurse de zeamă. Dă la rece pentru o oră.

Tort cu ananas

Tort cu ananas

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.