Platou cu aperitiv asortat din: salam, sunca, mozzarella, masline, ardei iute, anghinare, gorgonzola, busuioc, chimion, salvie, usturoi, pecorino, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 6 felii subtiri de salam 2 felii subtiri de sunca de parma 6 felii subtiri de sunca 50 g mozzarella masline negre si verzi 1-2 ardei iuti din borcan 1 inima […]
Tort aperitiv cu branza de vaci si hering afumat
PrinteazaTort aperitiv cu branza de vaci si hering afumat din: faina, lapte, drojdie, zahar, ulei, sare, oua, maioneza, branza de vaci, hering afumat, mustar dijon, rucola.
- 500 g faina
- 250 ml lapte
- 30 g drojdie
- 1 lingurita cu zahar
- 3 linguri cu ulei
- sare
pentru umplutura:
- 8 oua fierte
- 250 g maioneza
- 200 g branza de vaci
- 250 g hering afumat
- 1 ceapa
- 3 castraveti murati
- 2 linguri mustar Dijon
- rucola pentru decor
- sare
- piper
Mod de preparare:
Dizolvă în lapte drojdia, zahârul şi o lingură cu făină. Separat, cerne restul de făină.
Fă în mijloc o adâncitură şi adaugă drojdia dospită şi uleiul. Frământă toate aceste ingrediente până ce obţii un aluat legat. Aşază-l într-o tavă rotundă unsă cu ulei.
Lasă-l să crească 20-30 de minute, apoi dă-l la cuptor să se rumenească, între timp, amestecă brânza de vaci cu maioneza şi muştarul. Condimentează cu sare şi piper şi împarte compoziţia în două.
In prima jumătate, adaugă heringul rupt în bucăţele şi ceapa tocată mărunt, iar în cealaltă pune cubuleţe de castravete murat, şase ouă tăiate în felii şi mărar tocat fin.
Taie pâinea răcită în trei părţi. Unge prima parte cu amestecul de hering. Aşază a ăoua parte, întinde amestecul de ouă şi acoperă cu ultima parte.
Lasă la rece minimum 2-3 ore. Inainte de servire, decorează cu maioneză şi felii de roşii cherry şi ou fiert.
Tort aperitiv cu branza de vaci si hering afumat
Pofta buna!
poate iti place si:
Platou cu aperitiv asortat
Pofta buna!