Tort aperitiv cu branza si piept de pui
PrinteazaTort aperitiv cu branza si piept de pui din: smantana, drojdie, ou, margarina, faina, sare, branza dulce, ceapa verde, piper, piept de pui, mustar, pate.
Pentru blat:
- 3 linguri smantana
- 30 g drojdie
- 1 ou
- 120 g margarina topita
- 300 g faina
- sare
Pentru crema 1:
- 500 g branza dulce
- 1 lingura margarina
- o legatura ceapa verde
- sare
- piper
Pentru crema 2:
- un piept de pui fiert
- 2 linguri smantana
- sare
- piper
Pentru crema 3:
- 3 oua fierte
- 2 linguri mustar
- 2 linguri margarina
Pentru crema 4:
- 400 g pate
- 2 linguri margarina
Mod de preparare:
Din blat se fac 5 foi (se poate folosi si lipii de shaorma).
Crema 1: se freaca branza cu margarina si ceapa tocata marunt, sare, piperd.
Crema 2: pieptul de pui fiert se toaca marunt si se amesteca cu smantana, sare si piper.
Crema 3: se freaca margarina cu mustar si se adauga cele 3 oua fierte tocate cubulete. Crema 4: se freaca margarina si se adauga pateul. Se umple ca un tort si deasupra se imbraca tot cu crema 4.
Deasupra se orneaza cu frunze de patrunjel si ardei rosu gras. Serviti ca aperitiv.
Pofta buna!