Tort aperitiv cu somon afumat
PrinteazaTort aperitiv cu somon afumat din: crema de branza, ceapa verde, smantana, somon afumat, oua, lapte, ulei, bere, faaina, sare, zahar.
Pentru cremă:
- 2 pachete cremă brânză
- 1 legătură ceapă verde
- 2 linguri smântână
- 300 g somon afumat
Pentru clătite:
- 3 ouă
- 1 cană lapte
- 1 lingură ulei
- 1 cană bere
- făină
- sare
- zahăr
Mod de preparare:
Amesteci ingredientele pentru clătite (mai puţin berea). Lasi să se odihnească 20 de minute, apoi adaugi berea si poti începe să coci clătitele.
Amesteci brânza cu smântâna, ceapa verde si eventual mărar tocat. Pui peste fiecare clătită un strat de cremă si felii de somon afumat.
După ce ai terminat de umplut clătitele, le pui pe un platou, ornezi cu cremă de brânză si presari de jur împrejur ceapă verde tăiată mărunt.
Pofta buna!