Tort aperitiv cu sos de roşii şi şuncă de pui

Printeaza

Tort aperitiv cu sos de roşii şi şuncă de pui din: faina, ou, lapte, rosii, ulei, sunca afumata de pui, cascaval ras, busuioc, cimbru, piper, sare, coniac, unt.

Ingrediente:Tort aperitiv cu sos de roşii şi şuncă de pui

  • 125 g făină
  • 1 ou
  • 250 ml lapte
  • 500 g roşii
  • 4 linguri ulei
  • 250 g şuncă afumată de pui
  • 2 linguri caşcaval ras
  • 1 linguriţă busuioc tocat
  • 1 linguriţă cimbru
  • piper
  • sare
  • 2 linguri coniac
  • 1 lingură unt

 

Mod de preparare:

Amesteci făina cu oul, laptele, conia­cul şi puţină sare şi coci apoi din acest aluat 8 clătite sub­ţiri. Opăreşti roşiile, le decojeşti, le tai bucăţele şi le înăbuşi 10 minute în unt.

Adaugi un praf de sare şi de piper, cimbrul şi busuiocul, mai laşi puţin pe foc şi dai sosul deoparte.

Pui apoi pe prima clătită o parte din sos şi câteva bucăţele de şuncă, aşezi următoarea clătită şi continui până termini cu o clătită. Presari caşcavalul ras şi dai totul la cuptor pentru 15 minute.

Tort aperitiv cu sos de roşii şi şuncă de pui

Tort aperitiv cu sos de roşii şi şuncă de pui

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.