Tort aperitiv cu sos de roşii şi şuncă de pui
PrinteazaTort aperitiv cu sos de roşii şi şuncă de pui din: faina, ou, lapte, rosii, ulei, sunca afumata de pui, cascaval ras, busuioc, cimbru, piper, sare, coniac, unt.
- 125 g făină
- 1 ou
- 250 ml lapte
- 500 g roşii
- 4 linguri ulei
- 250 g şuncă afumată de pui
- 2 linguri caşcaval ras
- 1 linguriţă busuioc tocat
- 1 linguriţă cimbru
- piper
- sare
- 2 linguri coniac
- 1 lingură unt
Mod de preparare:
Amesteci făina cu oul, laptele, coniacul şi puţină sare şi coci apoi din acest aluat 8 clătite subţiri. Opăreşti roşiile, le decojeşti, le tai bucăţele şi le înăbuşi 10 minute în unt.
Adaugi un praf de sare şi de piper, cimbrul şi busuiocul, mai laşi puţin pe foc şi dai sosul deoparte.
Pui apoi pe prima clătită o parte din sos şi câteva bucăţele de şuncă, aşezi următoarea clătită şi continui până termini cu o clătită. Presari caşcavalul ras şi dai totul la cuptor pentru 15 minute.
Tort aperitiv cu sos de roşii şi şuncă de pui
Poftă bună!