Tort aperitiv cu sunca si masline

Printeaza

Tort aperitiv cu sunca si masline din: oua, lapte, ulei, sare, piper, faina, praf de copt, sunca, masline, cascaval, rosii, salam, ardei, verdeata.

Ingrediente:Tort_aperitiv_cu_sunca_si_masline

Pentru blat:

  • 5 ouă
  • 150 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • 300 g făină
  • o linguriţă praf de copt
  • 200 g şuncă
  • 150 g măsline
  • 200 g caşcaval ras

Pentru umplutură:

  • 3-4 cutii cremă de brânză

Pentru decor:

  • 200 g şuncă
  • 2 roşii
  • 200 g salam
  • măsline
  • ardei gras, tăiat fâşii
  • verdeaţă

 

Mod de preparare:

Se bat ouăle împreună cu laptele, se adaugă caşcavalul şi condimentele şi se amestecă bine. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi restul ingredintelor şi se omogenizează bine.

Se toarna compoziţia într-o tavă rotundă unsă şi tapetată cu făină şi se coace la cuptorul preîncălzit 30-35 minute până trece testul scobitorii.

Se scoate blatul şi se lasă la răcit, apoi se taie pe jumătate.

Se aşază jumătate de blat pe o farfurie şi se unge cu crema de brânză, se aşază cealaltă jumătate şi se unge tot tortul inclusiv pereţii exteriori, cu crema de brânză, apoi se decorează cu diferite ingrediente.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.