Tort aperitiv cu sunca si masline
PrinteazaTort aperitiv cu sunca si masline din: oua, lapte, ulei, sare, piper, faina, praf de copt, sunca, masline, cascaval, rosii, salam, ardei, verdeata.
Pentru blat:
- 5 ouă
- 150 ml lapte
- 50 ml ulei
- sare
- piper
- 300 g făină
- o linguriţă praf de copt
- 200 g şuncă
- 150 g măsline
- 200 g caşcaval ras
Pentru umplutură:
- 3-4 cutii cremă de brânză
Pentru decor:
- 200 g şuncă
- 2 roşii
- 200 g salam
- măsline
- ardei gras, tăiat fâşii
- verdeaţă
Mod de preparare:
Se bat ouăle împreună cu laptele, se adaugă caşcavalul şi condimentele şi se amestecă bine. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi restul ingredintelor şi se omogenizează bine.
Se toarna compoziţia într-o tavă rotundă unsă şi tapetată cu făină şi se coace la cuptorul preîncălzit 30-35 minute până trece testul scobitorii.
Se scoate blatul şi se lasă la răcit, apoi se taie pe jumătate.
Se aşază jumătate de blat pe o farfurie şi se unge cu crema de brânză, se aşază cealaltă jumătate şi se unge tot tortul inclusiv pereţii exteriori, cu crema de brânză, apoi se decorează cu diferite ingrediente.
Pofta buna!