Tort aperitiv cu paste si parmezan

Printeaza

Tort aperitiv cu paste si parmezan din: paste, parmezan, faina, sare, galbenusuri, unt, ulei de masline, usturoi, ceapa, morcov, telina, rosii, sare, piper, buzuioc, lapte, unt si nucsoara.

Ingrediente:

  • 400 g paste scurte
  • 50 g parmezan

pentru aluat:

  • 300 g faina
  • 1 varf de cutit de sare
  • 2 galbenusuri
  • 250 g unt

pentru sosul de rosii:

  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ceapa mica
  • 1 morcov mic
  • 1 tija de telina
  • 400 g rosii cuburi din conserva
  • sare
  • piper
  • 1 varf cu busuioc
  • 1 lingurita zahar

pentru sosul bechamel:

  • 20 g faina
  • 20 g unt
  • 250 ml lapte
  • 1 praf de sare
  • 1 varf de cutit de nucsoara

 

Mod de preparare:

Tort aperitiv cu paste si parmezan: Amestecă făina cu sarea, cu gălbenuşurile, cu untul rece şi se frământă un aluat neted. Se pune în folie de plastic şi se dă la rece o oră.

Se fierb pastele al dente şi se scurg. Se toacă ceapa şi usturoiul mărunt şi se călesc în uleiul încins.

Adaugă morcovul şi tija de ţelină tocate mărunt şi se lasă câteva minute. Adaugă roşiile conservate, se condimentează cu sare, piper, busuioc şi zahăr şi se fierbe până scade sosul.

Topeşte untul, se pune făina, se amestecă şi se subţiază cu lapte, amestecându-se continuu. Condimentează sosul bechamel cu sare si nucşoară si se fierbe timp de 15 minute, la foc mic. Se amestecă pastele cu sosul bechamel şi cu cel de roşii.

Se întinde aluatul în foaie şi se îmbracă o formă rotundă, cu pereţi cu tot, unsă cu unt.

Inţeapă cu o furculiţă şi se coace 20 de minute. Se pun pastele în tartă, se presară cu parmezan ras şi se mai coace 30 de minute.

Tort aperitiv cu paste si parmezan

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.