Tort aperitiv cu pui si legume

Printeaza

Tort aperitiv cu pui si legume din: vinete, macaroane, cascaval, piept de pui, usturoi, oua, suc de rosii, mazare, ulei, sare, piper, ardei.

Ingrediente:

  • 2 vinete
  • 200 g macaroane
  • 300 g caşcaval
  • 400 g piept de pui, tocat
  • 4-5 căţei usturoi
  • 2 ouă
  • 3 linguri suc de roşii
  • 100 g mazăre congelată
  • 1 ceapă
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras roşu

 

Mod de preparare:

Tai vinetele felii lungi, le sărezi şi le laşi la scurs 2 ore, după care le speli şi le ştergi cu un şervet din hârtie. Le frigi pe grătar, pe ambele părţi, până se rumenesc uşor.

Fierbi macaroanele în apă cu sare şi le scurgi. Le amesteci cu un ou şi cu 250 g de caşcaval ras.

Toci ceapa şi o căleşti în ulei până devine uşor sticloasă. Pui carnea tocată, sare şi piper, după gust, usturoiul pisat şi sucul de roşii.

Acoperi şi laşi să fiarbă până scade zeama, amestecând constant.

Tapetezi o formă rotundă şi aşezi un strat de vinete, inclusiv pe margini. Aşezi jumătate din cantitatea de macaroane, nivelezi, pui carnea amestecată cu oul rămas, mazărea şi restul de macaroane.

Pui un nou strat de vinete, iar deasupra razi restul de caşcaval.

Dai tortul la cuptor, încălzit în prealabil, 25-30 de minute, înainte să serveşti, decorezi cu ardeii tăiaţi fâşii.

Tort aperitiv cu pui si legume

Tort_aperitiv_cu_pui_si_legume

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Nina Apostoleanu

    Vreau si eu din tortul asta aperitiv

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.