Tort aperitiv de Revelion
PrinteazaTort aperitiv de Revelion din: faina, masline, boia, condimente, usturoi, drojdie, apa, zahar, ulei de masline, sare, unt, branza de vaci, patrunjel, telemea, pastrama de pui, carnati, rosii, salam.
Ingrediente:
- 250 g făină
- 80 g măsline negre tocate
- 1 lingură boia de ardei
- 1 lingurită condimente uscate (cimbru, rozmarin şi oregano)
- 2 căţei de usturoi
- 20 g drojdie
- 150 ml apă călduţă
- 1/2 lingurita zahăr
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 lingurita sare
Pentru umplutura:
- 200 g unt
- 500 g brânză de vaci
- 1 lingură pătrunjel verde tocaţ
- 200 g brânză telemea
- 150 g felii subţiri pastrama de pui
- 250 g cârnaţi uscaţi
- 2 roşii
- 150 g felii subţiri salam cu măsline
- 50 g măşline verzi
- 3 roşii cherry galbene
- 50 g brânză de oi uscată
- sare
Mod de preparare:
Amesteci toate ingredientele de la blat şi frămânţi un aluat potrivit de tare, pe care îl laşi la dospit o oră.
Tapetezi o formă de tort unsă cu hârtie de copt, pui aluatul întins şi mai laşi la crescut 20 de minute. Coci timp de 30 de minute, laşi să se răcească şi îl tai în două.
Omogenizezi untul moale cu brânza de vaci. Păstrezi 1/4 din ea, iar restul o amesteci cu sare, după gust, şi pătrunjel verde.
Pui jumătate pe primul blat, aşezi felii de telemea, ungi cu o cantitate mică de cremă şi pui feliile de pastramă. Ungi cu cremă din nou şi aşezi a doua jumătate de blat.
Il Îmbraci cu cremă de brânză şi aşezi pe laturile tortului felii de cârnaţi tăiate subţiri. Acoperi cu felii de roşii alternativ cu cele de salam cu măsline.
Acoperi centrul tortului cu măsline verzi, cu roşii cherry galbene, tăiate felii, şi cu pătrunjelul verde.
Razi brânza de oi şi o aşezi în strat subţire pe o hârtie de copt. O introduci la cuptor până când capătă o formă de grilaj.
Faci cu un poş floricele cu brânza oprită şi decorezi cu felii de cârnaţi rulate şi grilaj de brânză.
Tort aperitiv de Revelion
Pofta buna!