Tort aperitiv cu somon

Printeaza

Tort aperitiv cu somon din: somon afumat, branza de vaci, smantana, gelatina, marar verde, busuioc verde, paine, unt, icre de manciuria, lamaie, sare si piper.

Ingrediente:

  • 400 g somon afumat
  • 750 g branza de vaci cremoasa
  • 5 linguri smantanagroasa
  • 2 pliculete gelatina
  • marar verde
  • frunze de busuioc verde
  • 1 paine integrala
  • 100 g unt
  • 2 linguri icre de Manciuria (sau somon)
  • 1 lamaie
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Tapetezi cu folie interiorul unei forme de tort cu pereti detasabili. tai painea felii, le cureti de coaja, le sfarami si le amesteci cu untul moale. Acoperi uniform fundul formei cu compozitia obtinuta.

Separat, mixezi branza cu smantana, adaugi somonul taiat cubulete, mararul şi frunzele de busuioc, tocate mărunt, asezonezi cu sare şi piper, şi amesteci uşor cu o spatulă pentru a păstra întregi bucăţelele de peşte.

Aşezi gelatina într-un castron, adaugi câteva linguri de apă şi le pui în bain-marie pentru a se dizolva. Strecori gelatina după ce se răcoreşte şi o amesteci cu crema de brânză.

Torni crema de brânză cu somon în formă, peste blatul de pâine, nivelezi deasupra şi o introduci în frigider patru ore. Desfaci pereţii formei, tai aperitivul felii, decorezi cu bobite de icre, crenguţe de mărar verde, fâşii de coajă de lămâie.

Tort aperitiv cu somon

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • tort aperitiv
  • tort aperitiv cu somon

1 comentariu

  1. Ce fel de tort e asta cu somon?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.