Tort aperitiv
PrinteazaO reteta de Tort aperitiv din: cascaval, friptura, pastrama, parizer de pui afumat, unt, gogosar, branza de vaci cu verdeata si masline.
- 1 roata de cascaval (aproximativ 400 g )
- 3 felii subtiri de friptura rece
- 3 felii de pastrama sau muschi file
- 3 felii de parizer de pui afumat
- 200 g unt
- 2 gogosari acri
- 100 g branza de vaci frecata cu verdeata
- 100 g masline
Mod de preparare:
Intâi de toate, tai roata de caşcaval exact ca blatul de tort, în felii cât mai egale şi cât mai subţiri. Aşezi ca bază o felie de caşcaval, pe care o ungi generos cu unt. Aşezi într-o formă de tort câte o felie de caşcaval, parizer, carne, pastramă, unse cu brânză între ele.
Inlături cu grijă, cu vârful unui cuţit, surplusul de parizer şi şuncă. Glazurezi tortul cu brânză de vaci frecată şi îl or¬nezi cu măsline tăiate rondele şi cu gogoşar tocat.
Tort aperitiv
Pofta buna!