Tort cu aroma de capsune, caise si ciocolata
PrinteazaTort cu aroma de capsune, caise si ciocolata din: oua, taina, zahar, praf de copt, praf de îngheţată cu gust de căpşune,,praf de îngheţată cu gust de caise, praf de îngheţată cu gust de ciocolată, lapte.
Ingrediente pentru primul blat:
- 10 ouă
- 20 linguri făină
- 20 linguri zahăr
- praf de copt
Ingrediente pentru al doilea blat:
- 8 ouă
- 16 linguri făină
- 16 linguri zahăr
- praf de copt
Ingrediente pentru cremă:
- 4 plicuri frişcă
- 1 plic de praf de îngheţată cu gust de căpşune
- 1 plic de praf cu gust de caise
- 1 plic de praf cu gust de ciocolată
- lapte
Mod de preparare:
Baţi separat pentru fiecare blat albuşurile, adaugi pe rând zahărul, gălbenuşurile şi apoi făina cu praful de copt.
Coci 2 blaturi în formă rotundă. Baţi frişca, apoi împărţi cantitatea la 3.
Intr-o parte adaugi praful de îngheţată cu gust de căpşune, în cea de-a doua adaugi praful de îngheţată cu gust de caise, iar în cea de-a treia parte de frişcă, adaugi praful de îngheţată cu gust de ciocolată.
Dacă îţi iese prea tare frişca, mai pui câteva picături de lapte.
Tai blaturile în 3 părţi. Un blat va fi capul ursuleţului, iar din cel de-al doilea blat decupezi urechile.
Al treilea blat îl foloseşti pentru corp. Aşezi o foaie, o ungi cu compoziţia de frişcă cu gust de căpşune, pui apoi cea de-a doua foaie şi o ungi cu frişca cu gust de caise.
Deasupra, acoperi cu ultima foaie peste care aşezi frişca cu gust de ciocolată.
Ornezi tortul după bunul plac.
Pofta buna!