Tort aromat cu fistic si rodie
PrinteazaO reteta delicioasa de tort cu: faina, oua, zahra, zahar vanilat, praf de copt, ulei, lapte, piure de dovleac, nuci, scortisora, coaja de portocala, zahar, fistic, rodie, frunze de menta.
Ingrediente aluat:
- 12 linguri făină
- 5 ouă
- 10 linguri de zahăr
- 1 pliculeţ zahăr vanilat
- 1 praf de copt
- 6 linguri ulei
- 6 linguri lapte
Ingrediente umplutură:
- 500 g piure de dovleac
- 100 g nuci măcinate
- 1 linguriţă scorţişoară măcinată
- coajă rasă de portocală
- 100g zahăr
Ingrediente decor:
- 150 g fistic
- boabe de rodie
- frunze de mentă
Mod de preparare:
Amesteci piureul de dovleac cu zahărul, nuca măcinată şi le căleşti, la foc mic, amestecând permanent să nu se prindă. Când scade bine zeama, adaugi coa|a rasă de portocală, scorţişoara măcinată şi amesteci.
Laşi la răcit, între timp, mixezi ouăle cu zahărul, zahărul vanilat, adaugi uleiul, laptele şi la sfârşit făina cernută cu praful de copt. Torni jumătate din aluat într-o formă detaşabilă unsă cu unt şi o coci circa 15 minute. Scoţi tava din cuptor, adaugi umplutura (opreşti si pentru decor) şi acoperi deasupra cu restul de aluat. Introduci din nou tortul în cuptor şi coci încă 20-30 de minute.
Scoţi inelul detaşabil al formei, îmbraci tortul cu umplutura oprită şi tapetezi pereţii laterali cu fistic, apăsând uşor să se lipească. Laşi să se răcească bine şi îl serveşti decorat cu boabe de rodie şi frunze aromate de mentă verde.
Pofta buna!