Tort cu banane si cacao din: oua, zahar, faina, cacao, banane, unt, lapte.
Ingrediente:
Pentru blat:
7 albuşuri
200 g zahăr
2 linguri făină
1 lingură cacao
Pentru cremă:
7 gălbenuşuri
2 banane
100 g zahăr
250 g unt
125 ml lapte
Pentru glazură:
2 linguri cacao
4 linguri lapte
50 g unt
4 linguri zahăr
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă cu zahărul. Adaugi făina şi pudra de cacao şi amesteci până dispar cocoloaşele.
Aluatul obţinut îl tomi într-o tavă tapetată şi-l dai la cuptorul preîncălzit 15-20 de minute, până creşte şi se rumeneşte uşor.
Intre timp, prepari crema. Gălbenuşurile cu zahărul şi laptele le pui la foc mic, amestecându-le continuu până se topeşte zahărul şi se îngroaşă compoziţia.
Când se răceşte, adaugi untul şi mixezi până obţii o cremă pufoasă. Peste blatul răcit întinzi crema şi bananele tăiate rondele.
Pentru glazură, amesteci pudra de cacao, zahărul şi laptele şi le pui pe foc până se topeşte zahărul.
Când se răceşte, adaugi în compoziţie untul, iar glazura obţinută o tomi peste stratul de cremă. Dai tortul la frigider câteva ore sau peste noapte.
Tort rapid cu banane si clatite din: clatite, banane, frisca, ciocolata. Ingrediente: 10 clătite 2 banane 250 ml frişca lichidă sos de ciocoiată Mod de preparare: Pe platoul de servit se asază un strat subţire de frişca bătută foarte rece. Se pune un prim strat de clătite şi se unge cu frişcă în strat […]
Tort vegetal cu banane din: nuca, zahar, praf de copt, faina, cacao, sare, frisca, ciocolata, banane. Ingrediente: Pentru blat: 150 g nucă măcinată fin 150 g zahăr 250 ml apă minerală 1 plic praf de copt 7 linguri făină 1 lingură cacao 1 praf sare Pentru cremă: 2 linguri cacao 500 g frişcă vegetală 2 […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.