Tort cu banane cu gem de capsuni

Printeaza

Tort cu banane cu gem de capsuni din: oua, amidon, unt, faina, zahar pudra, gem de capsuni, rom, banane, zeama de lamaie si glazura de ciocolata.

Ingrediente:

foi:

  • 5 oua
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri unt
  • 3 linguri faina
  • 5 linguri zahar pudra

umplutura:

  • 100 g gem de capsuni
  • 4 linguri rom
  • 4 banane
  • 1 lingura zeama de lamaie

decor:

 

Mod de preparare:

Tort cu banane cu gem de capsuni: Mixezi gălbenuşurile cu zahărul până se albesc şi îşi dublează volumul.

Adaugi treptat făina cernută, amidonul, untul topit şl călduţ, iar în cele din urmă în­corporezi albuşurile bătute spumă tare, amestecând uşor, de jos în sus.

Torni aluatul într-o tavă mică un­să şi tapetată şi o introduci în cuptorul preîncălzit la 180° C pentru 15-20 de minute.

Il laşi să se răcească.

Tai marginile blatului şi apoi îl tai în trei pe orizontală. Zdrobeşti blatul tăiat de pe margini şl îl amesteci cu ge­mul şi romul.

Umpli foile cu compoziţia, apăsând uşor. Cureţi bananele, le tal în două pe lung, le aşezi deasupra prăjiturii şi le stropeşti cu zeamă de lămâie.

Torni glazura peste banane şi dai la frigider ca să se în­tărească, apoi o tai în porţii.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.