Tort cu banane si mascarpone

Printeaza

Tort cu banane si mascarpone din: cozonac, zahar, mascarpone, zahar vanilat, unt, zahar, cacao si galbenus.

Ingrediente:

  • 1 cozonac gata facut
  • 3 linguri cu zahar
  • 100 g mascarpone
  • 1 pliculet cu zahar vanilat

pentru crema:

  • 200 g unt
  • 2560 g zahar
  • 50 g cacao
  • 1 galbenus

 

Mod de preparare:

Taie cozonacul în felii potrivit de groase şi, cu ajutorul unui cuţit ascuţit, îndepărtează marginile, în aşa fel încât să rămână doar miezul.

Separat, taie banana în felii potrivit de groase, caramelizează-le în zahăr şi aşază-le pe farfurie.

Intr-un castron, freacă energic untul cu zahărul. Adaugă cacaua şi gălbenuşul. Pune o felie de cozonac peste bananele caramelizate.

Intinde o parte din cremă şi acoperă cu o altă felie de cozonac.

Repetă operaţia până când ajunge la dimensiunile dorite de tine. Imbracă feliile de cozonac în crema de ciocolată şi decorează cu puţin mascarpone bătut cu zahărul vanilat.

Tort cu banane si mascarpone

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.