Tort cu banane si mascarpone
PrinteazaTort cu banane si mascarpone din: cozonac, zahar, mascarpone, zahar vanilat, unt, zahar, cacao si galbenus.
Ingrediente:
- 1 cozonac gata facut
- 3 linguri cu zahar
- 100 g mascarpone
- 1 pliculet cu zahar vanilat
pentru crema:
- 200 g unt
- 2560 g zahar
- 50 g cacao
- 1 galbenus
Mod de preparare:
Taie cozonacul în felii potrivit de groase şi, cu ajutorul unui cuţit ascuţit, îndepărtează marginile, în aşa fel încât să rămână doar miezul.
Separat, taie banana în felii potrivit de groase, caramelizează-le în zahăr şi aşază-le pe farfurie.
Intr-un castron, freacă energic untul cu zahărul. Adaugă cacaua şi gălbenuşul. Pune o felie de cozonac peste bananele caramelizate.
Intinde o parte din cremă şi acoperă cu o altă felie de cozonac.
Repetă operaţia până când ajunge la dimensiunile dorite de tine. Imbracă feliile de cozonac în crema de ciocolată şi decorează cu puţin mascarpone bătut cu zahărul vanilat.
Tort cu banane si mascarpone
Pofta buna!