Carrot Cake – Tort cu morcovi din: morcovi, zahar brun, ulei vegetal, oua, extract de vanilie, praf de copt, faina de grau, bicarbonat, sare, scortisoara, chimbir, cuisoare, nuci, stafide. Ingrediente: 2 căni de morcovi rași fin 1 cană de zahăr brun 1 cană de ulei vegetal 3 ouă mari 1 linguriță de extract de […]
Tort cu banane si nuci
PrinteazaTort cu banane si nuci din: faina, zahar, unt, sare, vanilie, oua, banane, cacao, scortisoara, rom, nuci, praf de copt.
Pentru aluat:
- 200 g făină
- 50 g zahăr
- 150 g unt
- 1 praf de sare
- 1 fiolă vanilie
- 1 gălbenuş
Pentru umplutură:
- 2 banane
- 250 g zahăr
- 130 g unt topit
- 30 g cacao
- 6 ouă
- 100 g făină
- 1 vârf cuţit de scorţişoară
- 1 lingură rom
- 100 g nuci mărunţite
- 1 plic praf de copt
Mod de preparare:
Pentru aluat, amesteci toate ingredientele până obţii un aluat uşor lipicios pe care-l înveleşti în folie alimentară şi-l dai la frigider 30 de minute.
Pentru umplutură, baţi untul topit cu zahărul până devin spumă. Continuând să amesteci, adaugi treptat romul, scorţişoara şi ouăle.
La final, pui nucile mărunţite, făina cernută, pudra de cacao, praful de copt şi bananele tăiate în bucăţi.
Din aluatul de la frigider, un sfert îl dai deoparte, iar restul îl întinzi pe o tavă tapetată.
Peste el torni umplutura, iar deasupra pui bucăţele tăiate din aluatul pus deoparte.
Dai tava la cuptorul preîncălzit 45 de minute, până când prăjitura trece testul scobitorii.
Pofta buna!
poate iti place si:
Carrot Cake – Tort cu morcovi
Tort de cacao cu avocado
Tort de cacao cu avocado din: ulei, faina, avocado, unt, zahar, oua, bicarbonat, lamai, lapte de cocos, cacao, sirop de artar, fistic. Avocado este bogat în grăsimi sănătoase, în special acizi grași mononesaturați, precum acidul oleic. Conține, de asemenea, fibre alimentare, vitaminele A, C, E, K, complexul de vitamine B și minerale precum potasiul și […]
Pofta buna!