Tort Barbie
PrinteazaTort Barbie din: oua, apa, zahar, faina, praf de copt, frisca, ananas.
Pentru blat:
- 20 ouă
- 20 linguri apă
- 40 linguri zahăr
- 40 linguri făină
- 2 plicuri praf de copt
Pentru umplutură:
- 2 l frişcă lichidă
- 2 cutii de ananas
Mod de preparare:
Baţi albuşurile, pui alternativ 1 lingură apă, 2 linguri de zahăr şi tot aşa până termini apa şi zahărul.
Adaugi toate gălbenuşurile amestecând de jos în sus, apoi pui câte o lingură de făină, amestecând în acelaşi mod. Adaugi şi praful de copt, încorporezi.
Ungi o tavă rotundă cu un pic de ulei, o tapetezi cu hârtie pergament; torni compoziţia şi dai la cuptor pentru circa 40-45 de minute.
Scoţi apoi blatul şi îl laşi la răcit.
Pregăteşti umplutura aşa:
Tai blatul în 3 părţi, îl însiropezi cu zeama ae compot, îl umpli cu frişcă şi cu bucăţile de ananas. Deasupra, pe mijlocul blatului asezi o papusa Barbie bine curăţată.
Ornezi apoi cu frişca astfel: conturezi talia, apoi îi formezi rochiţa cu frişca roz (colorată cu suc de sfeclă roşie sau colorant alimentar).
Tort Barbie
Pofta buna!