Tort de bezea cu capsune
PrinteazaTort de bezea cu capsune din: unt, zahar, oua, suc de lamaie, coaja de lamaie, esenta de vanilie, faina, praf de copt
- 125 g unt la temperatura camerei
- 300 g zahar
- 4 oua
- sucul si coaja de la 2 lamai
- 1/2 lingurita esenta de vanilie
- 125 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1 praf de sare
- 30 g fulgi de migdale
- 250 g frisca
- 2 plicuri intaritor pentru frisca
- 2 linguri zahar pudra
- 500 g capsune
- 150 g iaurt
Mod de preparare:
Tapetaţi două forme rotunde cu hârtie de copt. Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Bateţi untul şi 100 g zahăr. Separaţi ouăle. încorporaţi gălbenuşurile pe rând, sucul şi coaja de lămâie, apoi vanilia. Amestecaţi făina şi praful de copt, încorporaţi-le în amestecul de mai sus şi omogenizaţi bine aluatul.
Impărţiţi-l în două şi aşezaţi fiecare parte în formele pregătite. Bateţi albuşurile şi sarea şi turnaţi zahărul în ploaie. Intindeţi bezeaua formată peste aluatul din forme şi presăraţi fulgii de migdale într-una din forme.
Coaceţi ambele aluaturi cca. 30 de minute, apoi lăsţi-le să se răcească. Bateţi frişca şi întăritorul şi turnaţi zahărul pudră în ploaie. Pregătiţi căpşunele, tăiaţi jumătate cuburi mici şi amestecaţi-le cu iaurtul.
Aşezaţi blatul de bezea pe un platou. Aşezaţi căpşune de jur împrejur, iar la mijloc turnaţi crema cu frişcă şi căpşune. Aşezaţi blatul cu migdale. Ornaţi tortul cu fructe şi păstraţi-l la rece.
Tort de bezea cu capsune
Pofta buna!