Tort de bezea cu fructe asortate
PrinteazaO reteta de tort de bezea cu fructe asortate din: albusuri, suc de lamaie, zahar pudra, malai, praf de cacao, fructe asortate, zahar pudra si frisca.
- 8 albuşuri
- 2 linguri suc de lămâie
- 400 g zahăr pudră
- 2 linguri mălai fin măcinat
- 1 lingură praf de cacao
Cremă:
- 500 g fructe asortate (coacăze, zmeură, mure şi căpşuni)
- 250 g mascarpone
- 100 g zahăr pudră
- 400 ml frişcă
- 2 plicuri praf întăritor de frişcă
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 140 °C. Se bat albuşurile cu suc de lămâie; se adaugă zahăr pudră şi mălai şi se înglobează treptat, bătând continuu. Se scoate apoi un sfert din cantitate, în care se înglobează cacao; se şpriţează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt astfel încât să formeze un blat rotund (20-22 cm).
Din restul de compoziţie de bezea se şpriţează alte trei blaturi, pe alte tăvi acoperite cu hârtie de copt.
Se coc blaturile 45 min., până devin rumene-aurii; apoi se scot din cuptor şi se lasă să se răcească pe un grătar de bucătărie. Se curăţă fructele, eventual se taie bucăţi. Se amestecă mascarpone cu zahăr pudră. Frişca se bate cu praful întăritor şi se înglobează în crema de mascarpone, alături de fructe.
Se asamblează tortul din blaturile de bezea (cel cu cacao va fi la bază) şi cremă; se ornează cu fructe şi se dă la frigider. Se serveşte foarte rece.
Tort de bezea cu fructe asortate
Pofta buna!