Tort de bezea cu fructul pasiunii

Printeaza

Tort de bezea cu fructul pasiunii din: albusuri, zahar, fructul pasiunii, frisca lichida, lichior de portocale, crema de lamaie, seminte de rodie, coaja de lamaie verde, miere.

Ingrediente:  

  • 10 albuşuri
  • 525 g zahăr

Ingrediente pentru umplutura si topping:

  • 4 buc fructul pasiunii, seminţele strecurate
  • 3 linguri zahar
  • 750 ml frişcă lichidă
  • 2 linguri lichior de portocale
  • 3 linguri cremă de portocale
  • 3 linguri cremă de lămâie
  • seminţele de la 2 rodii
  • coaja răzuită de la 2 lămâi verzi
  • miere pentru stropit

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 110°C. Tapetează cu hârtie de copt 3 table de copt şi desenează un cerc de 27 cm pe prima, unul de 22 cm pe alta şi un altul de 18 cm pe ultima.

Intr-un bol bate albuşurile spumă şi adaugă zahărul treptat. Continuă să baţi până când spuma devine tare şi lucioasă.

Toarnă jumătate din bezea pe cercul cel mai mare şi apoi împarte bezeau rămasă între celelalte două cercuri, având grijă să pui ceva mai multă pe cercul mijlociu. Cu dosul lingurii întinde bezeaua şi formează vârfuri din loc în loc. Dă la cuptor 5 ore; opreşte cuptorul şi lasă să se răcească complet în interiorul lui.

Bate frişca spumă şi adaugă zeama de la fructul pasiunii şi zahărul. Adaugă lichiorul şi cremele.

Aşază pe platoul de servit bezeaua cea mai mare şi pune deasupra o treime din cremă. Presară seminţe de rodie şi coajă de lămâie verde. Aşază deasupra cercul mijlociu şi procedează la fel cu restul ingredientelor. Stropeşte cu miere si serveste.

 

Tort de bezea cu fructul pasiunii

Tort_de_bezea_cu_fructul_pasiunii

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.