Tort de bezea cu petale de trandafiri

Printeaza

Tort de bezea cu petale de trandafiri: Se încinge cuptorul la 120 °C. Se bat 8 albuşuri cu 2 linguri suc de lămâie; se adaugă 1 lingură cacao şi 400 g zahăr pudră. Se bate în continuare, până ce compoziţia devine strălucitoare. Se pune în şpriţ.

Pe tăvi tapetate cu hârtie de copt se şpriţează (în formă de melc) 3 discuri de bezea (a cca 0, 22 cm). Se coc la cuptor cca 55 min.

Pentru cremă, se bate 400 ml frişcă de la frigider cu 60 ml sirop de trandafiri. Se topesc 150 g ciocolată amă­ruie şi se adaugă 50 ml frişcă lichidă. Primul blat de bezea se unge cu o treime din cantitatea de cremă, se toarnă deasupra ciocolată topită, astfel încât să se scurgă peste marginile blatului.

Se aşază al doilea blat şi a doua treime de cremă; deasupra se toarnă restul de ciocolată şi se şpriţează restul de cremă. Se deco­rează cu petale de trandafiri.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.