Tort de bezea cu vişine
PrinteazaO reteta de tort de bezea cu visine din: albusuri, suc de lamaie, zahar pudra, amidon, frisca, zahar pudra si compot de visine.
bezea:
- 4 albuşuri
- 1 linguriţă suc de lămâie
- 150 g zahăr pudră
- 1 linguriţă amidon
umplutură:
- 250 g frişca
- 1 plic praf întăritor de frişcă
- 75 g zahăr pudră
- 1 borcan compot de vişine (380 ml)
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 80°C. Se bat albuşurile cu suc de lămâie şi zahăr pudră, până ce compoziţia începe să strălucească şi este suficient de tare ca să se poată tăia cu cuţitul.
Se toarnă amidonul printr-o sită şi se înglobează. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt şi se desenează pe ea 3 cercuri (014 cm).
Pe fiecare dintre ele se repartizează câte 1/3 din compoziţia de bezea şi se dă la cuptor 3-4 ore – în tot acest timp uşa cuptorului rămâne întredeschisă, fixată cu coada unei linguri de lemn. Blaturile de bezea trebuie să rămână aproape albe.
Se scot apoi cu grijă din cuptor şi se lasă să se răceaşcă. Se bate frişca împreună cu zahăr pudră şi praf întăritor; se aşază într-un şpriţ prevăzut cu forma mare de stea. Se lasă să se scurgă compotul de vişine şi se păstrează sucul.
Două dintre blaturile de bezea se acoperă cu câte o jumătate din cantitatea de frişcă, peste care se repartizează câte o jumătate din cantitatea de vişine. Se stropesc cu puţin suc de vişine şi se suprapun. Se aşază deasupra al treilea blat şi se ornează după fantezie.
Tort de bezea cu vişine
Pofta buna!