Tort de bezea cu zmeura
PrinteazaO reteta de tort de bezea cu zmeura din: albusuri, zahar tos, amidon, zmeura, frisca, zahar pudra, biscuiti si sos de ciocolata alba.
- 6 albusuri
- 300 g zahar tos
- 1 lingurita amidon
- 4 linguri zmeura congelata, sfaramata
- 400 ml frisca lichida
- 3 linguri zahar pudra
- 400 g zmeura
- 75 g biscuiti sfaramati
- 6 linguri sos de ciocolata alba, incalzit
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la semnul 4/180C. Pe 3 hartii de copt deseneaza cercuri de 18 cm si tapeteaza tavile de copt. Intr-un bol larg, perfect curat, bate albusurile spuma cu ajutorul mixerului electric. Adauga treptat zaharul tos si continua sa bati pana cand spuma devine lucioasa si se intareste.
Incorporeaza amidonul. Presara 3 linguri zmeura sfaramata si nu amesteca. Portioneaza bezeaua in cele 3 tavi pe conturul desenate. niveleaza aproximativ suprafata si da la cuptor 1 ora. opreste cuptorul si lasa sa se raceasca. Desprinde foile de pe hartie cu atentie.
Bate frisca spuma si adauga zaharul pudra si amesteca. Asaza o foaie de bezea pe platou, toarna deasupra jumatate din cantitatea de frisca si fructe, jumatate din cantitatea de biscuiti si sos de ciocolata alba, pune alta foaie deasupra si continua la fel.
Ultimul strat este de bezea. Presara zmeura congelata si serveste.
Tort de bezea cu zmeura
Pofta buna!