Tort bezea

Printeaza

Tort bezea

Ingrediente:Tort bezea

  • 10 ouă
  • 1 kg zahăr
  • 450 g miez nucă
  • 2 linguri de făină
  • 400 g unt
  • 100 g cacao
  • 100 g coniac sau rom
  • 2 pacheţele de vanilie
  • coaja de la o lămâie
  • esenţă de migdale

 

Mod de preparare:

Blatul  se bat spumă cele 10 albuşuri cu 500 g zahăr, apoi se adaugă 200 g nucă tăiată mărunt cu cuţitul, 250 g nucă măcinată, coaja de la lămâie, două linguri de făinăşi sare.

Compoziţia se împarte în două sau trei părţi, după dorinţă. Se coc în tavă tapetată cu ulei şi hârtie, la foc potrivit, apoi se lasă la răcit.

Crema  cele 10 gălbenuşuri se bat cu 300 g de zahăr pe baie de abur până se topeşte zahărul, adăugăm apoi 16 linguri de cafea lichidăşi 100 g cacao, după care amestecăm până devine ca o smântână groasăşi dăm la răcit.

Separat, se bate untul spumă cu 200 g zahăr şi adăugăm crema de cacao, câte puţin, până o încorporăm toată.

Romul se amestecă cu vanilia şi esenţa de migdale, apoi însiropăm foile şi le umplem cu cremă.

La final, se decorează cu frişcă sau ciocolată topită.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.