Tort de biscuiti cu afine

Printeaza

O reteta delicioasa de tort cu: biscuiti, unt, zahar pudra, zahar vanilat, iaurt, frisca, gelatina, afine, lamaie.

Ingrediente: Tort_de_biscuiti_cu_afine

  • 250 g biscuiţi  măcinaţi
  • 1 pachet de unt
  • 2-3 linguriţe zahăr pudră
  • zahăr vanilat

Ingrediente crema:

  • 500 g iaurt simplu
  • 500 ml frişcă
  • 3 linguri zahăr
  • 2 plicuri de gelatină

Ingrediente ornare:

  • o caserolă de afine
  • lămâie

 

Mod de preparare:

Pentru blat, untul moa­le se freacă cu zahărul şi se adaugă biscuiţii.

Compoziţia se pune pe fundul tăvii cu inel detaşabil, se presează şi se dă pentru aproximativ 15 minute la frigider.

Pentru cremă, gelatina se hidratează în 6 linguri apă călduţă timp de 15 minunte.

Apoi se pune pe foc până se topesc toate granu­lele, fără să ajungă la fier­bere.

Se amestecă cu câteva linguri de iaurt apoi se toarnă peste tot iaurtul.

Frişca se bate cu zahărul şi se amestecă cu iaurtul.

Crema obţinută se toarnă uniform peste blatul de bis­cuiţi şi se dă la rece 2-3 ore.

Se ornează cu afine şi coajă rasă de lămâie.

Afinele se pun după ce s-a întărit puţin.

Tort de biscuiti cu afine

Tort_de_biscuiti_cu_afine

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.