Tort de biscuiti si ciocolata – usor de preparat
PrinteazaTort de biscuiti si ciocolata din: biscuiti, nuci, ciocolata neagra, frisca, unt, zahar pudra, cacao, esenta de rom, lapte.
- 400 g biscuiti
- 200 g nuci maruntite
- 300 g ciocolata neagra
- 150 ml frisca
- lichida
- 100 g unt
- 30 g zahar pudra
- 3 linguri cacao
- 1 fiola esenta rom
- 150 ml lapte
Mod de preparare:
Sfărâmi 200 g de biscuiţi şi îi amesteci cu nucile mărunţite.
Torni câte puţin lapte peste ele astfel încât să se umezească toată masa de biscuiţi, dar fără să devină prea moi.
Mixezi untul moale cu zahărul şi cu 1 lingură de cacao până devine o cremă.
Ciocolata o topeşti pe baie de aburi, apoi o amesteci cu frişca lichidă, esenţa de rom şi le amesteci până se încorporează.
Adaugi untul spumă. Torni 3/4 din compoziţia de ciocolată peste cea de biscuiţi şi amesteci până se omogenizează.
Intr-o tavă pui un strat din biscuiţii rămaşi peste care torni compoziţia de ciocolată cu biscuiţi, iar la final acoperi prăjitura cu crema deciocolată rămasă.
Presari deasupra cele 2 linguri de cacao şi dai prăjitura la frigider pentru câteva ore.
Tort de biscuiti si ciocolata
Pofta buna!