Tort de ciocolata cu biscuiti din: biscuiti, unt, frisca, zahar, ciocolata, lapte. Ingrediente: 100 g biscuiti digestivi 100 g biscuiti cu migdale 75 g unt 300 ml frisca 2 linguri zahar tos 50 g unt topit 300 g ciocolata amaruie 50 g ciocolata alba 2-3 linguri lapte Mod de preparare: Intr-o pungă de plastic […]
Tort de biscuiti cu crema de cirese
PrinteazaTort de biscuiti cu crema de cirese din: biscuiti, lapte, budinca de capsune, praf de frisca, zahar, cirese, capsune.
- 1 kg de biscuiti populari
- 2 l lapte
- 3 plicuri de budinca de capsune
- 3 plicuri de praf de frisca
- 400 g zahar
- 500 g cirese
- 200 g capsune
Mod de preparare:
Pe o tava lunga, asezi cate un strat de biscuiti populari. Ii inmoi deasupra cu lapte.
Frisca o pregatesti cu ajutorul mixerului. Lasati cam 20 de minute la frigider acoperita. Separat, pregatesti budinca intr-o oala.
Pui cele trei plicuri de budinca, zaharul si 1,200 l de lapte si pui totul la fiert.
Amesteci energic la foc mic pentru a preveni lipirea sau formarea cocoloaselor.
Cand se ingroasa, pui budinca la frigider timp de 10-15 minute, pentru a se raci.
Dupa ce s-a racit, adaugi in compozitia de budinca ciresele taiate si fara samburi.
Pui compozitia peste primul strat de biscuiti, dupa care asezi cel de-al doilea strat.
Inmoi si acesti biscuiti si asezi restul de budinca. Pui si cel de-al treilea strat de biscuiti si deasupra asezi frisca.
Ornezi cu capsune taiate sau cu cirese. Lasi tortul la frigider cateva ore.
Pofta buna!
poate iti place si:
Tort de ciocolata cu biscuiti
Pofta buna!