Tort de biscuiti cu miez de nuca

Printeaza

Tort de biscuiti cu miez de nuca din: biscuiti, rahat, unt, lapte, zahar, cacao, esenta de rom ciocolata menaj, frisca lichida, miez de nuca.

Ingrediente:Tort_de_biscuiti_cu_miez_de_nuca

  • un kg biscuiti populari
  • 500 g rahat
  • 200 g unt
  • 300 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 100 g cacao
  • o fiola subtire esenta de rom

pentru crema:

  • 200 g ciocolata menaj
  • 125 ml frisca lichida
  • 50 g unt

pentru decor:

  • miez de nuca

 

Mod de preparare:

Biscuiţii se sfărâmiţează nu foarte mă¬runt. Jumătate din cantitatea de lapte se pune pe foc cu zahărul. Se lasă maximum 2 minute din momentul fierberii. Se trage de pe foc, se pune untul, se amestecă si se adaugă restul laptelui amestecat cu cacaua. Se lasă să dea în clocot.

Se toarnă treptat peste biscuiţi şi se amestecă pentru a umezi biscuiţii. Compoziţia nu trebuie să fie moale, aşa că, este posibil ca laptele să nu fie folosit în totalitate.

Se taie mărunt rahatul şi se amestecă cu biscuiţii, se adaugă romul şi se pune compoziţia într-o formă rotundă de tort, cu pereţi detaşabili. Se pune cât mai îndesat pentru a forma o masă compactă.

Pentru cremă, ciocolata bucăţi se pune într-un castron şi se toarnă frişca clocotită. Se amestecă şi, după completa topire, se pune untul. Se pune crema deasupra blatului de biscuiţi, se nivelează frumos şi se dă la rece până a doua zi. Se taie şi se serveşte cu un miez de nucă deasupra.

Tort de biscuiti cu miez de nuca

Tort_de_biscuiti_cu_miez_de_nuca

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.