Tort de biscuiti cu miez de nuca
PrinteazaTort de biscuiti cu miez de nuca din: biscuiti, rahat, unt, lapte, zahar, cacao, esenta de rom ciocolata menaj, frisca lichida, miez de nuca.
- un kg biscuiti populari
- 500 g rahat
- 200 g unt
- 300 ml lapte
- 200 g zahar
- 100 g cacao
- o fiola subtire esenta de rom
pentru crema:
- 200 g ciocolata menaj
- 125 ml frisca lichida
- 50 g unt
pentru decor:
- miez de nuca
Mod de preparare:
Biscuiţii se sfărâmiţează nu foarte mă¬runt. Jumătate din cantitatea de lapte se pune pe foc cu zahărul. Se lasă maximum 2 minute din momentul fierberii. Se trage de pe foc, se pune untul, se amestecă si se adaugă restul laptelui amestecat cu cacaua. Se lasă să dea în clocot.
Se toarnă treptat peste biscuiţi şi se amestecă pentru a umezi biscuiţii. Compoziţia nu trebuie să fie moale, aşa că, este posibil ca laptele să nu fie folosit în totalitate.
Se taie mărunt rahatul şi se amestecă cu biscuiţii, se adaugă romul şi se pune compoziţia într-o formă rotundă de tort, cu pereţi detaşabili. Se pune cât mai îndesat pentru a forma o masă compactă.
Pentru cremă, ciocolata bucăţi se pune într-un castron şi se toarnă frişca clocotită. Se amestecă şi, după completa topire, se pune untul. Se pune crema deasupra blatului de biscuiţi, se nivelează frumos şi se dă la rece până a doua zi. Se taie şi se serveşte cu un miez de nucă deasupra.
Tort de biscuiti cu miez de nuca
Pofta buna!