Tort de biscuiti
PrinteazaO reteta de tort de biscuiti din: ciocolata amaruie, unt de cocos, frisca, migdale, fursecuri, boabe de cafea si cacao.
- 600 g ciocolata amaruie
- 150 g unt de cocos
- 200 ml frisca
- 150 g migdale tocate
- 300 g fursecuri cu unt
- 2 linguri boabe de cafea
- 2 linguri cacao
Mod de preparare:
Se toacă ciocolata. Se taie în bucăţi untul de cocos. Ambele se topesc la bain-marie, împreună cu frişca. Se scoate vasul din bain-marie, se înglobează migdalele şi se lasă să se răcorească compoziţia.
Se tapetează cu folie transparentă o formă de chec (1,5 l), astfel încât marginile să atârne afară. Se aşază în formă puţină cremă de ciocolată şi se repartizează uniform.
Se acoperă cu un strat cât se poate de compact de fursecuri. Se continuă până ce se epuizează toate ingredientele.
Se acoperă prăjitura cu restul de folie, care atârnă şi se dă la frigider timp de cca 4 ore. Cu ajutorul foliei, se răstoarnă prăjitura pe un platou.
Se presară deasupra boabe de cafea şi se pudrează cu un strat gros de cacao. Se dă la frigider până în momentul servirii.
Tort de biscuiti
Pofta buna!