Tort cu blat de cacao si crema de branza
PrinteazaTort cu blat de cacao si crema de branza
Ingrediente:
- 100 ml lapte
- 200 g zahăr
- 50 g cacao
- 250 g unt
- 200 g făină
- 3 ouă
- 1/2 linguriţă praf de copt
- 1 plic zahăr vanilat
Pentru cremă ai nevoie de:
- 500 g brânză de vaci
- 250 g ciocolată albă
- 2 linguri zahăr pudră
- 100 g dulceaţă de vişine
- 2 linguri coniac sau lichior
Pentru ornat ai nevoie de:
- 300 ml frişcă
- 100 g ciocolată amăruie
Mod preparare blat:
Tort cu blat de cacao si crema de branza: Topeşti untul, adaugi laptele şi zahărul amestecat cu cacaua şi dai compoziţia în câteva clocote, cât să se îngroaşe.
O laşi să se răcească, apoi adaugi făina amestecată cu praful de copt, gălbenuşurile şi la urmă, albuşurile bătute spumă.
Torni compoziţia într-o formă de tort, unsă cu unt şi tapetată cu făină şi o coci la foc potrivit 35 de minute.
Mod preparare cremă:
Amesteci brânza de vaci cu zahărul, dulceaţa şi coniacul. Separat topeşti ciocolata pe baie de aburi cu 1 lingură de apă, o laşi să se răcească puţin, apoi o adaugi în compoziţia de brânză şi o omogenizezi.
Cum asamblezi tortul:
Tai blatul în trei părţi, întinzi între ele toată crema, apoi îmbraci tortul cu frişcă bătută şi-l decorezi cu ciocolată rasă şi vişine din dulceaţă. Il dai pentru o oră la rece, apoi îl poţi tăia.
Poftă bună!
As incerca reteta asta de tort.