Tort cu blat din pesmet si crema de cacao

Printeaza

Tort cu blat din pesmet si crema de cacao din: oua, zahar, pesmet, faina, praf de copt, nuci, esenta de rom, lapte, crema, ciocolata.

Ingrediente blat: Tort cu blat din pesmet si crema de cacao

  • 8 ouă
  • 8 lin­guri zahăr
  • 8 linguri pesmet
  • 2 linguri făină
  • 1 plic praf de copt
  • 1 cană nuci tăiate mărunţel
  • 1 esenţă de rom
  • 1 cană de apă
  • 2 linguri zahăr pentru sirop

Ingrediente cremă:

  • 2 plicuri cremă pentru prăjituri cu gust de cacao
  • 300 ml lapte

Ingrediente ornat:

  • 100 g ciocolată albă
  • 100 g ciocolată cu cacao

 

Mod preparare blat:

Baţi gălbe­nuşurile cu zahărul, adaugi praful de copt, pes­metul, făina, nucile tocate, albuşul bătut spumă şi amesteci cu lingura numai de sus în jos.

Torni compoziţia într-o formă de tort unsă cu unt şi tapetată cu făină şi coci blatul la foc potrivit 40 de minute.

Cât timp se coace blatul, pregăteşti crema: amesteci laptele cu praful de cremă până se îngroaşă, după care o dai la rece pentru 30 de minute.

După ce s-a copt şi s-a răcit blatul, îl tai în 3 părţi pe care le însiropezi cu siropul fiert din apă, esenţă de rom şi zahăr.

Il umpli cu crema de ciocolată, îmbraci tortul cu cremă şi-l decorezi cu răzătură de ciocolată de menaj albă şi cu cacao.

Tort cu blat din pesmet si cremă de cacao

Tort cu blat din pesmet si crema de cacao

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • blat de tort cu pesmet
  • blat din pesmet
  • blat de pesmet

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.