Tort cu blat din pesmet si crema de cacao
PrinteazaTort cu blat din pesmet si crema de cacao din: oua, zahar, pesmet, faina, praf de copt, nuci, esenta de rom, lapte, crema, ciocolata.
- 8 ouă
- 8 linguri zahăr
- 8 linguri pesmet
- 2 linguri făină
- 1 plic praf de copt
- 1 cană nuci tăiate mărunţel
- 1 esenţă de rom
- 1 cană de apă
- 2 linguri zahăr pentru sirop
Ingrediente cremă:
- 2 plicuri cremă pentru prăjituri cu gust de cacao
- 300 ml lapte
Ingrediente ornat:
- 100 g ciocolată albă
- 100 g ciocolată cu cacao
Mod preparare blat:
Baţi gălbenuşurile cu zahărul, adaugi praful de copt, pesmetul, făina, nucile tocate, albuşul bătut spumă şi amesteci cu lingura numai de sus în jos.
Torni compoziţia într-o formă de tort unsă cu unt şi tapetată cu făină şi coci blatul la foc potrivit 40 de minute.
Cât timp se coace blatul, pregăteşti crema: amesteci laptele cu praful de cremă până se îngroaşă, după care o dai la rece pentru 30 de minute.
După ce s-a copt şi s-a răcit blatul, îl tai în 3 părţi pe care le însiropezi cu siropul fiert din apă, esenţă de rom şi zahăr.
Il umpli cu crema de ciocolată, îmbraci tortul cu cremă şi-l decorezi cu răzătură de ciocolată de menaj albă şi cu cacao.
Tort cu blat din pesmet si cremă de cacao
Poftă bună!
Incoming search terms:
- blat de tort cu pesmet
- blat din pesmet
- blat de pesmet