Tort cu blat de nuci umplut cu fructe de vară

Printeaza

Tort cu blat de nuci umplut cu fructe de vară din: oua, zahar, ulei, apa minerala, faina, nuci, zahar vanilat, sare, lichior de fructe, apa, frisca, lapte, lichior, margarina, caise, visine, piersici.

Ingrediente blat: Tort cu blat de nuci umplut cu fructe de var

  • 7 ouă
  • 7 linguri zahăr
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri apă minerală
  • 3 linguri făină
  • 4 linguri nuci
  • 1 plic zahăr vanilat
  • sare

Ingrediente sirop:

  • 6 linguri lichior de fructe
  • 1/4 cană de zahăr
  • 1 cană apă

Ingrediente cremă:

  • 300 g frişcă
  • 300 ml lapte
  • 4 linguri zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 2 linguri lichior
  • 3 gălbenuşuri
  • 2 linguri făină
  • 100 g margarină
  • sare
  • 8 caise
  • 4 piersici
  • 500 g vişine
  • 2 linguri zahăr pudră

 

Mod preparare blat:

Baţi albuşurile spumă, apoi adaugi zahărul şi amesteci încontinuu până se topeşte.

Separat, freci gălbenuşurile cu un praf de sare, uleiul, apa minerală şi zahărul vanilat, apoi ames­teci compoziţia cu albuşurile bătute spumă şi încorporezi făina şi nucile prăjite şi măcinate.

Tomi aluatul într-o tavă de tort unsă cu ulei şi tapetată cu făină şi o coci la foc potrivit 35-40 de minute.

In acest timp pregăteşti crema: cureţi fructele de sâmburi, le tai felii, le presari cu zahăr pudră, le stropeşti cu lichior şi le laşi deoparte.

Freci apoi gălbenuşurile cu zahărul şi vanilia, adaugi un praf de sare, făina şi laptele, omo­genizezi compoziţia şi o fierbi pe baie de aburi până se îngroaşă.

O laşi să se răcească, apoi o amesteci cu margarină frecată spumă şi o dai la rece.

Pregăteşti apoi siropul:

Topeşti zahărul pe foc, stingi cu apă, laşi pe foc până se topeşte zahărul, apoi dai deoparte şi adaugi lichiorul.

După ce s-a copt şi s-a răcit blatul, îl tai în două părţi pe care le însiropezi.

Aşezi o parte de blat pe platou, întinzi jumătate din cremă, pui fructele (bine scurse de lichior) şi 100 g de frişcă bătută.

Pui şi a doua parte de blat, întinzi crema rămasă, îmbraci tortul în frişcă, îl decorezi cu fructe şi-l dai la rece pentru 2-3 ore.

Tort cu blat de nuci umplut cu fructe de vară

Tort cu blat de nuci umplut cu fructe de var

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.