Tort cu boabe de cafea

Printeaza

Tort cu boabe de cafea din: oua, zahar, faina, cacao, zahar vanilat, praf de copt, frisca, cafea, ciocolata, gelatina, portocale, boabe de cafea.

 

Ingrediente:

  • 3 ouă
  • 6 linguri de zahăr
  • 5 linguri de făină
  • 2 linguri cacao
  • 1 pljc zahăr vanilat
  • 1 plic praf de copt.

Pentru cremă:

  • 5 ouă
  • 500 ml frişcă nebătută
  • 10 linguri zahăr
  • 250 ml cafea
  • 100 g ciocolată cu lapte
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 3 plicuri de gelatină
  • 1 esenţă de vanilie
  • feliuţe de portocale şi boabe de cafea pentru ornat

 

Mod de preparare:

Pregăteşti blatul aşa:

Baţi albuşurile spumă. Gălbenuşurile le amesteci bine cu zahărul şi cu zahărul vanilat.

Adaugi făina amestecată cu praful de copt şi cacao. Această compoziţie o torni peste albuşurile bătute spumă.

Tapetezi o formă detaşabilă de tort cu hârtie de copt, torni compoziţia în ea şi o pui la cuptorul preîncălzit timp de jumătate de oră.

După ce s-a răcit, scoţi blatul din formă şi tai din el 2 cm circular, de jur-împrejur.

Pui din nou blatul în formă şi îl însiropezi cu 100 ml de cafea.

Pregăteşti crema aşa:

Baţi ouăle cu zahărul şi cu zahărul vanilat. Ciocolata o topeşti într-un vas, pe care îl pui într-un alt vas cu apă clocotită. Adaugi ciocolata topită peste compoziţia din ouă.

Gelatina şi cafeaua o adaugi peste compoziţia pregătită anterior. Această cremă o torni peste blat şi nivelezi frumos deasupra.

Decorezi cu feliuţe de portocale şi boabe de cafea.

Dai tortul la rece şi, înainte de a-l tăia, scoţi inelul.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.