Tort cu boabe de cafea
PrinteazaTort cu boabe de cafea din: oua, zahar, faina, cacao, zahar vanilat, praf de copt, frisca, cafea, ciocolata, gelatina, portocale, boabe de cafea.
Ingrediente:
- 3 ouă
- 6 linguri de zahăr
- 5 linguri de făină
- 2 linguri cacao
- 1 pljc zahăr vanilat
- 1 plic praf de copt.
Pentru cremă:
- 5 ouă
- 500 ml frişcă nebătută
- 10 linguri zahăr
- 250 ml cafea
- 100 g ciocolată cu lapte
- 1 plic zahăr vanilat
- 3 plicuri de gelatină
- 1 esenţă de vanilie
- feliuţe de portocale şi boabe de cafea pentru ornat
Mod de preparare:
Pregăteşti blatul aşa:
Baţi albuşurile spumă. Gălbenuşurile le amesteci bine cu zahărul şi cu zahărul vanilat.
Adaugi făina amestecată cu praful de copt şi cacao. Această compoziţie o torni peste albuşurile bătute spumă.
Tapetezi o formă detaşabilă de tort cu hârtie de copt, torni compoziţia în ea şi o pui la cuptorul preîncălzit timp de jumătate de oră.
După ce s-a răcit, scoţi blatul din formă şi tai din el 2 cm circular, de jur-împrejur.
Pui din nou blatul în formă şi îl însiropezi cu 100 ml de cafea.
Pregăteşti crema aşa:
Baţi ouăle cu zahărul şi cu zahărul vanilat. Ciocolata o topeşti într-un vas, pe care îl pui într-un alt vas cu apă clocotită. Adaugi ciocolata topită peste compoziţia din ouă.
Gelatina şi cafeaua o adaugi peste compoziţia pregătită anterior. Această cremă o torni peste blat şi nivelezi frumos deasupra.
Decorezi cu feliuţe de portocale şi boabe de cafea.
Dai tortul la rece şi, înainte de a-l tăia, scoţi inelul.
Pofta buna!