Tort bradut
PrinteazaTort bradut din: unt, zahar, oua, cacao, smantana, budinca de cacao.
- 125 g unt sau margarina
- 2 linguri de zahar pudra
- 1 galbenus (facultativ)
- 1 lingura de cacao
- 1/4 smantana
- 1/2 plic cu budinca de cacao
- 1 plic zahar vanilat
Ingrediente blat: 5 oua, 120 g zahar tos, cate o lingura de faina pentru fiecare ou, 1/4 lingurita praf de copt, 100 g nuci, unt si faina alba pentru tapetare, nuci pentru decor.
Mod de preparare:
Bati ouale cu zaharul pana obti o spuma densa. Adaugi apoi faina cernuta, in care ai pus praful de copt, si la final nucile pisate.
Pui aluatul intr-o forma de copt tapetata cu margarina si faina, apoi lasi la copt la temperatura mo-derata, in cuptorul preincalzit.
Crema: amesteci bine untul topit, zaharul, galbenusul si cacaua. Prepari separat budinca, din praful de budinca, smantana si zahar vanilat. O lasi la racit si o adaugi peste amestecul cu cacao.
Dupa ce scop blatul din cuptor, il tai in doua, ungi o parte cu crema si o asezi si pe cealalta deasupra. Imbraci apoi tortul cu crema, trasezi cu furculita forma unui braduf si decorezi cu nuci.
Pofta buna!