oua, faina de migdale, zahar pudra, albusuri, esenta de cafea, ciocolata, esenta de cafea, smantana, smantana. Tortul Opera este o veritabilă capodoperă a patiseriei franceze, cunoscută în întreaga lume pentru straturile sale sofisticate și armonia perfectă între cafea și ciocolată. Acest desert elegant combină texturi rafinate și […]
Tort cu branza si capsuni
PrinteazaTort cu branza si capsuni
blat:
- 6 ouă
- 4 linguri făină
- 2 linguri nuca măcinată
- 6 linguri zahăr
- 1 esenţă de rom
crema:
- 300 g branza de vaci
- 300 g friscă
- 100 g smântână
- 1 esenţă vanilie
- 7 plicuri gelatina
- 300 g căpsuni
Ingrediente decor:
- 4 căpşuni
- 200 g friscă
- 2 linguri alune nesărate măcinate
- 5 alune de pădure
Mod de preparare:
Gălbenuşurile se bat cu zahărul până devin cremoase. Se bat albuşurile spumă cu un praf de sare şi se încorporează treptat în compoziţia de gălbenuşuri.
Adaugă esenţa de rom, faina şi nuca măcinată, amestecând încet de jos în sus. Toarnă aluatul într-o formă de tort unsă cu unt şi tapetată cu faină şi se dă la cuptor, la foc potrivit, pentru 25-30 de minute. Lasă la răcit.
Freacă brânza scursă bine cu smântână, se adaugă frişca bătută şi esenţa de vanilie.
Spală căpşunile, se taie bucăţele şi se adaugă în crema de brânză. Se înmoaie gelatina în 50 ml de apă, se topeşte pe foc, se lasă să se răcească puţin şi se adaugă în crema de brânză, amestecând bine.
Blatul se taie în două. Se aşază prima foaie într-o formă de tort, se însiropează cu sirop făcut din apă, zahăr şi esenţă de vanilie, se întinde crema de brânză şi se pune a doua foaie de blat însiropată.
Acoperă tortul cu o folie de plastic şi se dă la frigider pentru trei ore.
Scoate din formă, se aşază pe un platou şi se decorează cu frişcă, căpşuni, alune măcinate şi întregi.
Tort cu branza si capsuni
Pofta buna!