Tort de branza si citrice

Printeaza

Tort de branza si citrice din: piscoturi, unt, branza de vaci, iaurt, lamaie, jeleu, zahar, portocale, grepfrut.

Ingrediente:

  • 150 g pişcoturi
  • 125 g unt
  • 600 g brânză de vaci grasă
  • 300 g iaurt
  • 8 linguri de zeamă de lămâie
  • 1 pliculeţ de jeleu transparent
  • 70 g zahăr
  • 5 linguri de suc de portocale
  • 5 linguri de suc de grepfrut

 

 

Mod de preparare Tort de branza si citrice:

Pişcoturile se pun într-o punguţă de plastic şi se mărunţesc cu un făcăleţ.

Se topeşte untul într-o cratiţă şi se amestecă cu firimiturile de pişcoturi.

O formă de tort cu fund detaşabil se tapetează cu hârtie de copt, în care se întinde apoi masa din cratiţă.

Se amestecă brânza de vaci cu iaurtul şi cu 3 linguri de zeamă de lămâie.

Jeleul se amestecă cu zahărul şi cu celelalte sucuri, după care se dă în clocot şi se încorporează în crema de brânză.

Crema rezultată se întinde peste masa pe bază de pişcoturi, după care totul se lasă minim 3 ore la frigider.

Inainte de servire tortul se ornează cu fructe.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.