Tort de branza de vaci
PrinteazaTort de branza din: oua, zahar, faina, amidon, praf de copt, gelatina, lapte, suc si coaja de lamaie, zahar, galbenusuri, frisca, branza de vaci, zahar pudra.
- 2 oua
- 125 g zahar
- 75 g faina
- 75 g amidon
- 1 lingurita praf de copt
- 8 foite de gelatina
- 250 ml lapte
- sucul si coaja de la o lamaie
- 250 g zahar
- 4 galbenusuri
- 500 g frisca
- 500 g branza dulce de vaci
- zahar pudra
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200°C. Bateti oualele si zaharul spuma.
Cerneti faina, praful de copt si amidonul, apoi incorporati-le in spuma de oua.
Turnati aluatul intr-o forma rotunda uniformizati -l, coaceti-l cca 35 de minute, apoi lasati-l sa se raceasca.
Pentru umplutura, inmuiati gelatina in apa rece.
Fierbeti laptele, coaja de lamaie, zaharul si galbenusurile amestecand continuu.
Luati acest amestec de pe foc.
Stoarceti gelatina si dizolvati-o in laptele fierbinte, amestecand cu o lingura. Bateti frisca.
Incorporati-o treptat in crema, impreuna cu branza de vaci.
Adaugati sucul de lamaie.
Sectionati blatul in doua.
Inchideti blatul de jos intr-un inel pentru tort. Intindeti amestecul cu branza de vaci.
Asezati al doilea blat.
Lasati tortul cel putin 2 ore la rece si presarati-l cu zahar pudra inainte de servire.
Tort de branza de vaci
Pofta buna!