Tort de branza de vaci

Printeaza

Tort de branza din: oua, zahar, faina, amidon, praf de copt, gelatina, lapte, suc si coaja de lamaie, zahar, galbenusuri, frisca, branza de vaci, zahar pudra.

Ingrediente:Tort_de_branza_de_vaci

  • 2 oua
  • 125 g zahar
  • 75 g faina
  • 75 g amidon
  • 1 lingurita praf de copt
  • 8 foite de gelatina
  • 250 ml lapte
  • sucul si coaja de la o lamaie
  • 250 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 500 g frisca
  • 500 g branza dulce de vaci
  • zahar pudra

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 200°C. Bateti oualele si zaharul spuma.

Cerneti faina, praful de copt si amidonul, apoi incorporati-le in spuma de oua.

Turnati aluatul intr-o forma rotunda uniformizati -l, coaceti-l cca 35 de minute, apoi lasati-l sa se raceasca.

Pentru umplutura, inmuiati gelatina in apa rece.

Fierbeti laptele, coaja de lamaie, zaharul si galbenusurile amestecand continuu.

Luati acest amestec de pe foc.

Stoarceti gelatina si dizolvati-o in laptele fierbinte, amestecand cu o lingura. Bateti frisca.

Incorporati-o treptat in crema, impreuna cu branza de vaci.

Adaugati sucul de lamaie.

Sectionati blatul in doua.

Inchideti blatul de jos intr-un inel pentru tort. Intindeti amestecul cu branza de vaci.

Asezati al doilea blat.

Lasati tortul cel putin 2 ore la rece si presarati-l cu zahar pudra inainte de servire.

Tort de branza de vaci

Tort_de_branza_de_vaci

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.