Tort cu budinca, ananas si banane
PrinteazaTort cu budinca, ananas si banane din: oua, zahar, faina, mac, praf de copt, bicarbonat de sodiu alimentar, sirop de ananas, esenţă de rom, budincă de vanilie sau ciocolată, frişcă, ananas, nuci, banane, ombonele de ciocolată sau ornamentale.
- 6 ouă
- 6 linguri zahăr
- 10 linguri făină
- seminţe de mac
- 1 plic praf de copt
- bicarbonat de sodiu alimentar
Ingrediente pentru sirop:
- siropul de la 1 cutie de compot de ananas
- 300 ml apă
- 4 linguri zahăr
- puţină esenţă de rom
Ingrediente pentru cremă:
- cremă de budincă de vanilie sau ciocolată
- frişcă
- ananas
- nuci mărunţite
- banane
- bombonele de ciocolată sau ornamentale
Mod de preparare:
Separi cele 6 ouă. Baţi albuşurile spumă, apoi adaugi 6 linguri zahăr şi le baţi cu mixerul, până rămâne spuma lipită de vas, dacă întorci vasul invers.
Adaugi apoi gălbenuşurile, seminţele de mac, făina, praful de copt şi puţin bicarbonat de sodiu alimentar stins cu oţet.
Amesteci bine, apoi torni compoziţia într-o cratiţă întinsă, unsă cu ulei, pe care o introduci în cuptor. Este copt atunci când, dacă îl înţepi la mijloc cu scobitoarea, nu rămâne cocă lipită de ea. Scoţi blatul şi îl tai pe jumătate, după ce s-a răcit puţin.
Pentru însiropat blatul de jos foloseşti siropul de la o cutie de ananas. Pentru partea de sus faci un sirop amestecând 300 ml apă cu 4 linguri zahăr şi o picătură de esenţă de rom, pe care îl dai într-un clocot.
Pe jumătatea de jos pui crema de budincă de vanilie sau ciocolată, pe care o prepari după instrucţiunile de pe plic, iar pe jumătatea de sus pui frişcă, preparată tot după instrucţiunile de pe plic.
Intre blaturi şi deasupra pui fructe de ananas, nuci mărunţite, banane tăiate rondele, bombonele de ciocolată sau ornamentale, după preferinţe şi fantezie.
Pofta buna!