Cidru: Istorie, Metode de Producție și Arome – Tot ce Trebuie Să Știi – Cidru, cunoscut și sub denumirea de „vin de mere”, are o istorie veche de mii de ani. Primele dovezi ale fermentării sucului de mere datează din anul 55 î.Hr., când romanii au observat că locuitorii insulelor britanice consumau o băutură fermentată […]
Tort cu budinca de lamaie si ananas
PrinteazaTort cu budinca de lamaie si ananas din: oua, apa, zahar, praf de copt, coaja de lamaie, budincă de lămâie, lapte, zahar, compot ananas, frisca, sucul de la compotul de anana, suc de lamaie.
Ingrediente pentru blat:
- 10 ouă
- 10 linguri apă
- 20 linguri zahăr
- un praf de copt
- coaja de la 2 lămâi
Ingrediente pentru cremă:
- 2 plicuri budincă de lămâie
- 700 ml lapte
- 300 g zahăr
- 500 ml frişcă
- un compot de ananas
- coaja de la 2 lămâi
Ingrediente pentru sirop:
- sucul de la compotul de ananas
- zeama de la cele 4 lămâi
- 100 ml apă
- 200 g zahăr
Mod de preparare:
Tort cu budinca de lamaie si ananas: separă gălbenuşurile de albuş, în albuş se pune apa, apoi se bat bine spumă. Se adaugă treptat zahărul, făina, coaja de lămâie şi praful de copt.
omogenizează şi se răstoarnă într-o tavă tapetată şi se dă la cuptor.
prepară budinca cu laptele şi zahărul, cum este indicat pe ambalaj, apoi se lasă la răcit.
amestecă cu frişca bătută, coaja de lămâie şi bucăţile de ananas mărunţiteîn robot şi stoarse bine cu mâna.
taie blatul, după ce s-a răcit, în 3 foi, apoi se însiropează cu siropul format, şi se umple cu cremă.
pune tortul în tava în care s-a copt blatul, înfoliată cu folie transparentă.
se dă apoi la rece. După 2-3 ore se ornează cu frişcă bătută şi floricele.
Pofta buna!
Cidru: Istorie, Metode de Producție și Arome – Tot ce Trebuie Să Știi