Tort cu bulgarasi
PrinteazaTort cu bulgarasi din: ricotta, zahar, fulgi de cocos, amidon, vanilie, oua, unt, smantana, praf de copt, cacao, faina, ciocolata, frisca.
Ingrediente:
Pentru bulgarasi:
- 250 g brânză ricotta
- 50 g zahăr pudră
- 150 g fulgi de cocos
- un gălbenuş
- 20 g amidon
- esenţă de vanilie
Pentru blat:
- 100 g zahăr pudră
- 3 ouă
- 100 g unt
- 100 g smântână
- o linguriţă praf de copt
- 40 g cacao
- 150 g făină
Pentru ganache:
- 50 g zahăr
- 200 g ciocolată neagră
- 100 g frişcă lichidă
Mod de preparare Tort cu bulgarasi:
Pentru bomboane, se amestecă ingredientele, se formează biluţele şi se dau la rece.
Pentru blat, untul se freacă cu zahărul si ouăle. Se adaugă smântână, făina, praful de copt şi cacaua şi se amestecă.
Intr-o tavă tapetată cu hârtie, se aşază bomboanele şi se acoperă cu aluatul. Se coace 25 de minute. Se fierbe frişca, se amestecă cu zahărul şi ciocolata, apoi se toarnă peste tort.
Pofta buna!