Tort cu cacao, branza si zmeura
PrinteazaTort cu cacao, branza si zmeura din: oua, faina, cacao., ulei, apa, zahar, praf de copt, esenta de rom, sare, branza de vaci, smantana, gelatina incoloră, zahăr, esenţă de vanilie, gelatină roşie, suc de zmeură, zmeură.
Ingrediente:
- 4 oua
- 4 linguri faina
- 3 linguri cacao
- 1 lingura ulei
- 2 linguri apă
- 5 linguri zahăr
- 1 plic praf de copt
- esenţă de rom
- 1 praf de sare
Pentru umplutură:
- 500 g branza de vaci
- 100 g smantana
- 2 plicuri gelatina incoloră
- 150 g zahăr
- 1 lingură esenţă de vanilie
Pentru glazură:
- 1 plic gelatină roşie
- 250 ml suc de zmeură
- 100 g zmeură, pentru decor
Mod de preparare:
Pentru blat, separi gălbenuşurile de albuşuri şi mixezi gălbenuşurile cu zahărul până capătă o consistenţă cremoasă.
Torni apa, uleiul, esenţa de rom şi amesteci până se omogenizează. Combini făina cu praful de copt şi cacaua şi o adaugi peste gălbenuşuri.
Baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare şi le adaugi în compoziţie, amestecând uşor. Torni compoziţia într-o formă de tort şi o dai la cuptor până trece testul scobitorii.
Laşi blatul să se răcească. Mixezi brânza bine scursă cu zahărul, esenţa de vanilie şi smântână. Prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj, după care o încorporezi în brânză.
Intr-un vas rotund, cu pereţii înalţi, pui folie alimentară, aşezi blatul, întinzi crema de brânză, după care o dai la frigider 1-2 ore.
Pentru glazură, prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi o amesteci cu sucul de zmeură.
Torni peste tort şi dai din nou la frigider câteva ore. înainte să serveşti, decorezi cu zmeură.
Tort cu cacao, branza si zmeura
Pofta buna!
Imi ploua in gura 🙂