Tort cu cacao, branza si zmeura

Printeaza

Tort cu cacao, branza si zmeura din: oua, faina, cacao., ulei, apa, zahar, praf de copt, esenta de rom, sare, branza de vaci, smantana, gelatina incoloră, zahăr, esenţă de vanilie, gelatină roşie, suc de zmeură, zmeură.

 

Ingrediente:

  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingura ulei
  • 2 linguri apă
  • 5 linguri zahăr
  • 1 plic praf de copt
  • esenţă de rom
  • 1 praf de sare

Pentru umplutură:

  • 500 g branza de vaci
  • 100 g smantana
  • 2 plicuri gelatina incoloră
  • 150 g zahăr
  • 1 lingură esenţă de vanilie

Pentru glazură:

  • 1 plic gelatină roşie
  • 250 ml suc de zmeură
  • 100 g zmeură, pentru decor

Mod de preparare:

Pentru blat, separi gălbenuşurile de albuşuri şi mixezi gălbenuşurile cu zahărul până capătă o consistenţă cremoasă.

Torni apa, uleiul, esenţa de rom şi amesteci până se omogenizea­ză. Combini făina cu praful de copt şi cacaua şi o adaugi peste gălbenuşuri.

Baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare şi le adaugi în compoziţie, amestecând uşor. Torni compoziţia într-o formă de tort şi o dai la cuptor până trece testul scobitorii.

Laşi blatul să se răcească. Mixezi brânza bine scursă cu za­hărul, esenţa de vanilie şi smântâ­nă. Prepari gelatina conform in­strucţiunilor de pe ambalaj, după care o încorporezi în brânză.

Intr-un vas rotund, cu pereţii înalţi, pui fo­lie alimentară, aşezi blatul, întinzi crema de brânză, după care o dai la frigider 1-2 ore.

Pentru glazură, prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi o amesteci cu sucul de zmeură.

Torni peste tort şi dai din nou la frigi­der câteva ore. înainte să serveşti, de­corezi cu zmeură.

 

Tort cu cacao, branza si zmeura

Tort_cu_cacao_branza_si_zmeura

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Imi ploua in gura 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.