Hrean cu Sfeclă la Borcan din: sfecla rosie, hrean, otet de mere, zahar, sare. Descoperă savoarea autentică a unei rețete tradiționale românești – hrean cu sfeclă la borcan. Acest preparat, cu rădăcini adânci în bucătăria noastră populară, combină gustul picant al hreanului cu dulceața naturală a sfeclei, oferind un acompaniament perfect pentru diverse feluri de […]
Tort cu cacao si fistic
PrinteazaTort cu cacao si fisric din: zahăr, apă minerală, ulei, praf de copt, faina, bicarbonat, esenta de vanilie, lapte de soia, zahăr pudră, ulei, cacao pudră, zeamă de lămâie, migdale si fistic.
Ingrediente:
- 150 g zahăr
- 150 g apă minerală
- 150 ml ulei
- 1 plic praf de copt
- 300 g făină
- 1 1/2 linguriţă bicarbonat
- 1 fiolă esenţă de vanilie
Pentru cremă:
- 200 ml lapte de soia
- 100 g zahăr pudră
- 300 ml ulei
- 3 linguri cacao pudră
- 2 linguri zeamă de lămâie
Pentru decor:
- 150 g migdale si fistic
Mod de preparare:
Pentru blat, baţi uleiul cu apa minerală şi zahărul până se topeşte acesta din urmă. Adaugi amestecul de făină, praf de copt şi bicarbonat. Frămânţi până se omogenizează toate ingredientele.
La final, pui esenţa de vanihe. Aluatul obţinut îl pui într-o tavă tapetată şi-l dai la cuptorul preîncălzit aproximativ o oră, până trece testul scobitorii.
Cu ajutorul unui blender mixezi laptele de soia. uleiul şi zahărul. Când se încorporează uleiul, adaugi zeama de lămâie şi pudra de cacao. Mixezi din nou până obţii o cremă bine închegată.
Blatul îl tai în trei părţi egale şi ungi fiecare felie cu crema de cacao. Decorezi cu migdale şi fistic. Dai tortul la rece 2 ore.
Tort cu cacao si fistic
Pofta buna!
Carnea de Berbec: Beneficii, Nutriție, Contraindicatii și Rețete Savuroase – Ghid Complet
Ghid Complet. Carnea de berbec este apreciată pentru gustul său distinct și textura fermă, fiind o alegere populară în multe culturi pentru preparate tradiționale. Iată câteva aspecte cheie despre această carne: Partea Cea Mai Bună Cotletul: Este considerat de mulți ca fiind cea mai bună […]