Tort cu cacao si fistic

Printeaza

Tort cu cacao si fisric din: zahăr, apă minerală, ulei, praf de copt, faina, bicarbonat, esenta de vanilie, lapte de soia, zahăr pudră, ulei, cacao pudră, zeamă de lămâie, migdale si fistic.

 

Ingrediente:

  • 150 g zahăr
  • 150 g apă minerală
  • 150 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 300 g făină
  • 1 1/2 linguriţă bicarbonat
  • 1 fiolă esenţă de vanilie

Pentru cremă:

  • 200 ml lapte de soia
  • 100 g zahăr pudră
  • 300 ml ulei
  • 3 linguri cacao pudră
  • 2 linguri zeamă de lămâie

Pentru decor:

  • 150 g migdale si fistic

Mod de preparare:

Pentru blat, baţi uleiul cu apa minerală şi zahărul până se topeşte acesta din urmă. Adaugi amestecul de făină, praf de copt şi bi­carbonat. Frămânţi până se omogenizează toate ingre­dientele.

La final, pui esenţa de vanihe. Aluatul obţinut îl pui într-o tavă tapetată şi-l dai la cuptorul preîncălzit aproximativ o oră, până tre­ce testul scobitorii.

Cu ajutorul unui blender mixezi laptele de soia. uleiul şi zahărul. Când se încorpo­rează uleiul, adaugi zeama de lămâie şi pudra de cacao. Mixezi din nou până obţii o cremă bine închegată.

Blatul îl tai în trei părţi egale şi ungi fiecare felie cu crema de cacao. Decorezi cu migdale şi fistic. Dai tortul la rece 2 ore.

 

Tort cu cacao si fistic

Tort_cu_cacao_si_fisric

Pofta buna!

 

 

 

Hrean cu Sfeclă la Borcan

Hrean cu Sfeclă la Borcan din: sfecla rosie, hrean, otet de mere, zahar, sare. Descoperă savoarea autentică a unei rețete tradiționale românești – hrean cu sfeclă la borcan. Acest preparat, cu rădăcini adânci în bucătăria noastră populară, combină gustul picant al hreanului cu dulceața naturală a sfeclei, oferind un acompaniament perfect pentru diverse feluri de […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.