Tort cu cafea si biscuiti
PrinteazaTort cu cafea si biscuiti din: mere, zahar brun, unt, lamaie, albusuri, mac, zahar, faina, praf de copt, galbenusuri, budinca de vanilie, biscuiti, cafea concentrata, cacao, smantana dulce.
Ingrediente:
pentru blat:
- 1 kg mere
- 4 linguri zahar brun
- unt
- 1 lamaie
- 6 albusuri
- 100 g mac
- 150 g zahar
- 5 linguri faina
- 1 plic praf de copt
pentru crema:
- 6 glabenusuri
- 150 g zahar
- 1/2 lapte
- 1 plic budinca de vanilie sau 2-3 plicuri zahar vanilinat
- 200 g unt
pentru decor:
- 200 g biscuiti
- 150 ml cafea concentrata
pentru glazura:
- cate 30 g smantana dulce, cacao si zahar
Mod de preparare:
Decojeşti merele şi le tai în rondele subţiri, pe care le aşezi în tavă de tort. Le stropeşti cu zeamă de lămâie, le presari cu zahărul brun şi pui din loc în loc cubuleţe de unt.
Baţi albuşurile spumă tare cu zahărul. Incorporezi treptat făina, macul şi praful de copt, amestecând delicat de jos în sus.
Torni compoziţia peste mere şi coci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, 20-25 de minute. Răstorni pe un platou blatul copt.
Pentru cremă, mixezi gălbenuşurile cu zahărul, adaugi praful de budincă, seminţele de vanilie şi 100 ml lapte rece.
Pui la fiert restul de lapte. Fierbinte, îl torni peste budincă şi mixezi energic, la foc mic, până se îngroaşă.
După răcire, o încorporezi în untul frecat spumă.
Intinzi crema peste blatul răcit. Aşezi cât mai estetic biscuiţii, până acoperi tortul şi îi însiropezi cu cafea.
Prepari glazura amestecând ingredientele la foc mic. Fierbinte, o întinzi peste biscuiţi.
Consumi tortul după ce l-ai răcit cel puţin 1/2 oră.
Tort cu cafea si biscuiti
Pofta buna!